Descifreaza semnalele pe care corpul ti le transmite!

Daca nu cumva te-ai ales cu o insolatie, roseata fara motiv este primul semn de rozacee.
  • Publicat:
Descifreaza semnalele pe care corpul ti le transmite!
Descifreaza semnalele pe care corpul ti le transmite!

Organismul nostru este mult mai inteligent decat ne-am putea inchipui, astfel incat nici o boala nu apare fara sa ne transmita semnale inca din primele faze. Insa, stim noi oare sa descifram aceste semnale? CSID te ajuta in continuare sa le intelegi. 

Parul pubian incepe sa creasca in forma rectangulara

In mod normal, aspectul pilozitatii pubiene feminine are forma de triunghi cu varful in jos. Totusi, daca observi ca aria cuprinsa de par incepe sa se extinda mai mult catre coapse si buric, capatand o forma rectangulara, s-ar putea sa suferi de sindromul ovarului polichistic.

Cauzat de excesul de hormoni masculini, SOP perturba ovulatia si determina o crestere haotica a parului pe tot corpul. Iar multe dintre femei se prezinta la medic cu aceasta afectiune cand simptomele au devenit deja agresive.

Priveste-te bine in oglinda si vezi ce-ti transmite corpul tau. Nediagnosticat la timp, SOP duce la cresterea nivelului de insulina, instalarea diabetului si a bolilor cardiace.
Unghiile se albesc atunci cand le apesi

In mod normal, unghiile se albesc atunci cand o presiune este exercitata asupra lor. Daca ale tale isi pastreaza nuanta alba pana la un minut dupa ce ai ridicat factorul de presiune, esti anemica, iar lipsa de fier este cauza.

Multe femei sunt anemice fara macar sa banuiasca acest lucru, in special cele a caror menstruatie este mai dificila, cu pierderi masive de sange. Mergi la medic si cere o analiza a sangelui.

Buze uscate

Acesta nu este doar semn de deshidratare, ci si de lipsa a vitaminei A in organism. Nu te arunca asupra suplimentelor de vitamina A inainte de a cere sfatul medicului. Daca deficitul se vede la suprafata pielii, care devine terna si uscata, nici cantitatile mai mari decat necesare nu sunt binevenite.

Astfel, pot sa apara stari de oboseala, nervozitate, ameteli, dureri de cap, de oase, iar la femeile insarcinate, nastere prematura sau bebelus cu afectiuni genetice.

Te inrosesti fara motiv

Adica atunci cand nu esti nervoasa, agitata, stanjenita. Ce inseamna acest lucru? Daca nu cumva te-ai ales cu o insolatie, roseata fara motiv este primul semn de rozacee.

Aceasta este o afectiune comuna a pielii, cauzata de o serie de factori printre care mancarea condimentata sau prea fierbinte, medicamente care determina dilatarea vaselor de sange, factori de mediu etc. Daca medicul iti va confirma diagnosticul, evita cafeaua si expunerea la soare.

Degete albastre

Daca este frig afara sau esti tensionata, degetele de la maini si de la picioare cu tenta albastrie pot indica prezenta bolii Raynaud.

Aceasta afectiune, caracteristica in special femeilor tinere, are o cauza necunoascuta si se caracterizeaza prin accese de paloare si cianoza la nivelul extremitatilor, precipitate de frig sau tulburari emotionale.

Consulta un medic, stai departe de frig, fa miscare pentru a mentine circulatia din zona periferica in stare buna, evita tigarile si cafeaua, precum si medicamentele decongestionante.

Citeste si Atacul de panica – tulburare paroxistica sau semnal de alarma

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Fierea si tensiunea arteriala
Fierea si tensiunea arteriala
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân