Cum se menţin în formă persoanele suferind de afecţiuni renale

O dietă bogată în fructe şi legume, precum şi controlul regulat al presiunii arteriale pot îmbunătăţii semnificativ calitatea vieţii persoanelor suferind de afecţiuni renale.
  • Publicat:
Cum se menţin în formă persoanele suferind de afecţiuni renale

O dietă bogată în fructe şi legume, precum şi controlul regulat al presiunii arteriale pot îmbunătăţii semnificativ calitatea vieţii persoanelor suferind de afecţiuni renale.

Potrivit studiilor lansate recent de către Societatea Americană de Nefrologie, viaţa bolnavilor de rinichi poate fi ameliorată considerabil cu ajutorul unor obiceiuri simple.

Un măr pe zi ţine nefrologul la distanţă

Nimrit Goraya, specialist în cadrul Texas A&M College of Medicine susţine că dieta alcalină este perfectă pentru persoanele diagnosticate cu boli cronice renale şi care, în acelaşi timp, se confruntă cu acidoză metabolică severă (nivelul pH-ului organismului indică o aciditate generală ridicată). Expertul susţine că fructele şi legumele, care au un efect puternic alcalinizant, le sunt  de un real folos acestor pacienţi. Această concluzie a reieşit în urma a 3 ani de studii, în care au fost implicaţi 108 pacienţi din secţiile de nefrologie/urologie.

Dieta nesănătoasă, asociată cu bolile renale

Un alt studiu, condus de către Deidra Crews de la Johns Hopkins University School of Medicine, la care au participat 2.058 de persoane suferind de boli cronice renale, atrage atenţia asupra unui alt aspect: alimentaţia săracă în nutrienţi. Astfel, persoanele care suferă de rinichi îşi agravează situaţia dacă alimentaţia lor zilnică este săracă în fibre, calciu, magneziu şi potasiu, însă bogată în colesterol rău.

Presiunea arterială, monitorizată constant

Un al treilea studiu luat în calcul de  Societatea Americană de Nefrologie în recomandările făcute bolnavilor de rinichi a avut în vizor valoarea presiunii arteriale. Aceasta este mult mai crescută la suferinzii de boli cronice renale, drept pentru care trebuie monitorizată în mod constant.

Citeşte şi: Alimentaţia, cea mai importantă în menţinerea echilibrul acido-bazic

Alegeti apa plata alcalina pentru neutralizarea aciditatii din organism

Staţi pe scaun toată ziua? Riscaţi sănătatea rinichilor

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân