Cum arată şi ce vârstă are cea mai tânără persoană care a câştigat lupta cu cancerul

La doar 6 luni, Lillian Grace Borden a câştigat lupta împotriva cancerului.
  • Publicat:
Cum arată şi ce vârstă are cea mai tânără persoană care a câştigat lupta cu cancerul
FOTO: profimediaimages.ro / Cum arată şi ce vârstă are cea mai tânără persoană care a câştigat lupta cu cancerul

Născută pe 5 septembrie 2019, Lillian Grace Borden este o fetiţă care pentru părinţii ei este perfectă şi care părea să nu aibă deloc probleme de sănătate. Însă, potrivit fundaţiei GoFundMe, părinţii micuţei au observat că ceva nu este în regulă cu fetiţa lor, pentru că nu-şi putea mişca membrele corespunzător.

În urma unui RMN, medicii au observat schimbări la nivelul creierului, iar între timp, mama fetiţei a observat că şi respiraţia micuţei părea compromisă. În urma acestor semne, medicii specialişti au ceurt ca cea mică să poarte un tub prin care să poată respira şi să fie hrănită.

Shari Borden, mama fetiţei, a spus că nu a văzut niciodată o astfel de procedură RMN, urmând ulterior să se consulte cu specialiştii unui spital de copii din Oakland, California. Micuţa Lily şi mama ei au fost transportate cu transportul aerian până în Oakland.

”La câteva zile de când a făcut RMN-ul, tumoarea era mai mare şi se întindea către şira spinării, sub umeri”, au povestit părinţii micuţei, care au fost anunţaţi că tumoarea nu putea fi operată, iar creşterea era destul de agresivă.

Cu toate astea, s-a putut face o biopsie, rezultatul indicând că tumoarea era într-un stadiu destul de agresiv, iar intervenţia chirurgicală nu era o soluţie având în vedere localizarea tumorii. Singura speranţă a micuţei a fost chimioterapia, iar după trei săptămâni de tratament, Lily s-a vindecat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”