CSID: Un corp frumos si dupa sarcina

Oana Cuzino raspunde unei viitoare mamici preocupate de silueta ei.
  • Publicat:
CSID: Un corp frumos si dupa sarcina
CSID:Un corp frumos si dupa sarcina

Pentru ca si tu, draga Oana, esti mamica si ai trecut prin perioada sarcinii, cu bucuriile si ingrijorarile ce tin de aceas­ta, sunt sigura ca ai apelat la metode pentru prevenirea ver­geturilor si a lasarii sanilor.

Am 27 de ani, sunt insarcinata in saptamana a 16-a si cred ca nimic nu poate umbri bucuria aducerii pe lume a unui copil. Dar ma preocupa foarte tare aceste neajunsuri, mai ales ca am deja formate cateva ver­ge­turi pe coapse din perioada an­terioara sarcinii, desi nu am avut fluctuatii mari de greu­tate.

Mentionez ca nu am voie sa fac miscare, deoarece asa mi-a fost recomandat. Te rog, ajuta-ma! (Ana Maria)

Cea mai buna metoda de a impiedica vergeturile este evitarea ingrasarii in exces si ungerea permanenta a pielii corpului cu creme con­sacrate (de la farmacii si magazine de specialitate).

Este adevarat ca nu te „asi­gura” 100% impotriva lor, intrucat instalarea aces­to­ra depinde in mare masura si de anumite fluctuatii hor­monale, insa macar poti fi cu constiinta impacata ca ai prevenit la maximum.

Pentru prevenirea lasarii sanului, poarta permanent un sutien usor, de bum­bac, inclusiv noaptea – evident fara sarme de suport sau sutiene care strang, im­ping sanii, deformeaza, inco­mo­deaza etc.

Exista si camasu­te de noapte speciale cu cu­pa pentru sani, din dan­te­luta de bumbac elastica, foarte dragute si chiar… sexy.

Deocamdata, nu te preocupa de sport, asta es­te situatia, mai tarziu dupa ce medicul iti „permite”, poti reincepe cu inotul. Poti face insa un masaj usor de drenaj, picioare, spate, foloseste timpul pentru a te documenta serios pe tema cresterii bebelusului. Sarcina usoara!

Citeste si Cand gravidele se infometeaza… de dragul modei!
                  Misiunea Turlington


Foto: SHUTTERSTOCK

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Obezitatea, mana-n mana cu poluarea
Obezitatea, mana-n mana cu poluarea
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”