CSID: Pauza pentru anticonceptionale?

O cititoare intreaba sepcialistul.
  • Publicat:
CSID: Pauza pentru anticonceptionale?
Pauza pentru anticonceptionale?

Am aproape 28 ani si iau anticonceptionale de vreo 4 ani si nu le-am intrerupt deloc. Este bine sau nu? La anul, as vrea sa fac un copil. Cu cat timp inainte de a ramane insarcinata trebuie sa renunt la pastile?

Nu este nici o problema. Ideal este sa renunti cu 2-3 luni inainte pentru ca organismul sa aiba timp destul de adaptare la schimbarile hormonale. Cu aceasta ocazie incepe si terapia cu acid folic (400 micrograme zilnic), du-te la un laborator pentru depistarea eventualelor: toxoplasmoze, HVB, HVC, infectie vaginala cu chlamydia etc.

Sunt insarcinata?


Am o problema. Am luat anticonceptionale timp de 6 ani fara intrerupere. Am hotarat de o luna sa fac o pauza. Problema este ca menstruatia mi-a intarziat de 5 zile. Este posibil sa fiu insarcinata? Sau e de la pastile? Mentionez ca am facut 2 teste de sarcina si au iesit negative.

Daca testele sunt negative, este cel mai posibil ca intreruperea brusca sa fie cauza intarzierii ciclului, dupa o atat de lunga perioada de tratament.

Pentru siguranta, pentru ca totusi testele sunt orientative, pot fi defecte, expirate etc., plus ca sunt relevante dupa 10-14 zile de la fecundare, mergi totusi la o clinica de ginecologie pentru repetarea testului, intrucat acolo au metode mult mai sigure, desi este acelasi principiu (proba este tot de urina), un consult ginecologic si eventual
o ecografie uterina.

Citeste si CSID: Bebe si contraceptia
                  Surpriza! Surpriza!
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ce probleme poti avea din cauza tiroidei
Ce probleme poti avea din cauza tiroidei
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân