CSID: Metoda contraceptiva potrivita

O femeie intreaba specialistul.
  • Publicat:
CSID: Metoda contraceptiva potrivita
CSID: Metoda contraceptiva potrivita

Intrebarea mea este urmatoarea: „Pentru a putea preveni o sarcina nedorita, cel mai indicat este steriletul?”

Anticonceptionale nu vreau sa iau pentru ca orice s-ar zice, am vazut foarte multe prietene care s-au ingrasat in urma administrarii lor si ma rog, exis­ta multe alte schimbari suferite la exterior. Dar am ci­tit pe net ca steriletul nu se pune decat in cazul fe­meilor care au avut o nastere sau un avort. Asa e?

Eu una nu am avut parte de nimic din aceste 2 lu­cruri si nu stiu ce sa fac. Mi-ar prinde bine un sfat din par­tea ta. Exista anumite riscuri din cauza sterile­tului in timpul actului sexual? Este posibil sa sufar schimbari fizice?

Poti recurge la sterilet pentru a preveni o sarcina nedorita insa, metoda are ca principal risc sarcina extrauterina. Exista doua tipuri de dispozitive intrauterine, unul „simplu” si altul care descarca cantitati mici de hormoni.

Cert este ca medicul ginecolog il „monteaza” si trebuie sa iti dea si prospectul acestuia pe care sa-l pastrezi in caz ca iti faci anumite investigatii, intrucat trebuie evitata zona lombo-sacrata la anumite dispozitive intrauterine: in cazul rezonantei magnetice nucleare – de exemplu sau terapii cu anumite unde de soc sau ultrasunete de o anumita frecventa etc.

Partenerul nu este „jenat” de prezenta acestuia si nici tu nu ar trebui. De aceea, multe femei il „uita“ mai mult de 10 ani in uter. Daca apar durere, disconfort, sangerari, evident mergi la medic. Bafta!

Mamaliga si glicemia crescuta

Am o intrebare. Persoanele care au glicemia ridicata (130, 160) pot manca mamaliga?

Mamaliga nu este contraindicata in cazul tau, insa depinde cu ce o mananci: in nici un caz cu smantana, costita etc.
O bucatica de mamaliga langa salata verde si un rasol de peste slab sau de vita! Iata o combinatie sanatoasa si putin calorica. Problema care se pune la aceste valori ale glicemiei pe care le semnalezi este urmatoarea: cum controlezi in afara de dieta?

Ce terapie urmezi, ce medic te urmareste? Cati ani ai? Ce greutate? Mamaliga este mai hipoglucidica decat painea si are de 4 ori mai putine calorii! Dar nu conteaza doar unul dintre alimente, ci suma lor de calorii si proportia glucide-proteine-lipide.

Cum scap de acnee?

Am 21 de ani si de 5-6 ani sufar de un tip de acnee destul de severa. Am fost la doi medici dermatologi care mi-au recomandat cateva tratamente care insa nu au dat nici un rezultat. De 2 luni, am inceput sa iau Roaccutane din proprie initiativa, timp in care incet-incet tenul a inceput sa mi se vindece, insa mi-au ramas niste cicatrici extrem de urate de la acnee.

Crezi ca pot rezolva asta prin peeling chimic? Imi poti recomanda un salon sau cabinet in Bucuresti unde pot face procedura asta? Te rog din suflet sa ma ajuti cu un sfat. Iti multumesc mult.

Sfatul meu este sa nu recurgi imediat la un peeling chimic atat de agresiv, mai ales ca nu ai terminat tratamentul cu Roaccutane. Pentru terapii moderne si mai putin invazive, poti discuta cu dr. Andreea Iftimie de la Centrul de infrumusetare Coquette.

Citeste si Contraceptia de urgenta, eficienta 72 de ore
                  I am not Sam…

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Vitamina K, buna de „pus“ pe rana
Vitamina K, buna de „pus“ pe rana
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân