CSID: Foliculita

Cititoarele csid intreaba specialistul.
  • Publicat:
CSID: Foliculita
CSID: Foliculita

Am si eu o problema cu care ma confrunt de ceva timp: foliculita. Desi am incercat zeci de tratamente, am fost la multi dermatologi, am renuntat la epilarea cu aparatul electric care, se pare ca, dauneaza. Insa, nu se observa nici o imbunatatire. Dimpotriva, acum, in perioada sarcinii, s-a agravat. Dar cum urmeaza sa nasc in curand, as vrea sa stiu ce pot face pentru ca, la vara, sa pot purta si eu fusta.

Trebuie facuta o cultura si analizata secretia din pustula, pentru a vedea daca, cumva, este suprainfectata, si stabilit tratamentul prin antibiograma. Pe de alta parte, se pare ca are un efect foarte bun epilarea de lunga durata, cu lumina intens pulsata.

Ciuperca piciorului


As vrea sa stiu cum se trateaza ciuperca piciorului?

Daca va referiti la ciuperca unghiilor de la picioare, onicomicoza, exista o serie de terapii foarte eficiente, cum ar fi Orungal. Insa mergeti la un dermatolog pentru indicatii si tratament caci de obicei, aceste medicamente sunt foarte periculoase pentru ficat. De asemenea, terapia trebuie urmata si local, in paralel.

Nu pot sa stau in soare!

Din luna august, am dureri pe partea dreapta a corpului ceafa, umar si spate, dureri foarte mari care nu cedau la nici un analgezic, la nici un antiinflamator. De obicei, treceau cand adormeam. Pe langa aceste dureri am, din toamna, si niste tulburari in sensul ca eu nu pot sa stau in soare pentru ca simt ca ma arde.

In octombrie, crizele se manifestau printr-o caldura insuportabila. Era ca si cum as fi fost intr-un cuptor. Urmau frisoane. Si acum, iarna, simt ca ma frige usor pe fata. Aceleasi simptome le am si daca stau intr-o camera superincalzita. Ma ia si cu frisoane. Nu stiu ce sa mai incerc. Am facut multe analize, inclusiv anti-borelia, care au iesit negative. Viata mea a devenit un calvar.

Cred ca ar fi important sa consultati si un medic psihiatru si apoi din nou un neurolog, in vederea efectuarii unei tomografii computerizate la nivelul sistemului nervos si a talamusului. De asemenea,
un endocrinolog. Poate fi vorba de o afectare a centrilor nervosi de reglare a temperaturii corpului.

Terapii pentru lifting facial

Recomanda-mi, te rog, cateva creme sau terapii pentru lifting facial.

Nu stiu daca exista creme cu efect de lifting facial real, in sensul in care prin lifting se intelege repo­zi­tionarea structurilor musculare si cutanate de la nivelul fetei. Acest termen este practic preluat din
chi­rurgia estetica si presupune o in­terventie chirurgicala invaziva.

Dar intr-adevar, exista o serie de proce­duri estetice cu efect lifting like, cum ar fi radiofrecventa bipolara sau tripolara, sau mezoterapia cu sau fara ac, stimularea musculara a zonei fetei.

Probleme cu podoaba capilara


Sunt Mihai, am 17 ani si am o mare problema cu parul. Am parul foarte rar. Si tatal si unchii mei au aceeasi problema, dar ei au parul cret… Al meu este drept si rar. De cateva zile am observat ca imi si cade.
Nu foarte mult, dar nu vreau sa risc. As vrea sa-mi recomandati un tratament pentru regenerarea parului.

In cazul tau, problema caderii parului pare o „mostenire” genetica, insa poate ca folosesti si anumite produse chimice (sampon etc.) care sporesc aceasta pierdere. Ar trebui sa consulti un dermatolog pentru a elimina orice alta cauza. Poti utiliza si tratamentul cu Aminoxil sau Minoxidil, pentru ca in cazul multor tineri functioneaza.

Citeste si CSID: Supraincalzire sau carenta de calciu?
                  Nu mai vreau!

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sa vorbim despre diabet
Sa vorbim despre diabet
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”