CSID: Condimentele ajuta la slabit?

O cititoare intreaba specilaistul.
  • Publicat:
CSID: Condimentele ajuta la slabit?
CSID: Condimentele ajuta la slabit?

Sunt la dieta si o prietena mi-a recomandat sa mananc cat mai condimentat, pentru ca asa voi reusi sa slabesc mai repede. Si voi folosi mai putina sare, pentru a reduce riscul de retentie a apei. Eu nu obisnuiesc sa condimentez mancarea, dar daca ar functiona acest truc, as putea incerca. Tu ce parere ai?

Se spune ca, intr-adevar, unele condimente ar ajuta la o crestere a ratei metabolice, insa studiile au aratat ca aceasta crestere este nesemnificativa.

Pe de alta parte, unele condimente, iritante, pot determina la unele persoane o stimulare si a apetitului, prin cresterea secretiei de acizi la nivelul mucoasei gastrice.

Parerea mea este ca daca nu ai mai folosit condi­men­te, nu este cazul sa incepi acum de­cat daca treci pe un regim cu ali­mente mai fade: carne de pui fiarta, oua fierte, legume simple fierte etc. si doresti sa le dai putin gust, caz in care poti folosi putin piper, oregano, cimbru sau, pentru potentarea gustului, chiar ceapa si usturoi.

Nu mai am simtul mirosului!

De vreun an si jumatate, nu mai simt deloc mirosul. Am fost la 4 medici care m-au trimis de la unul la altul. Am facut inclusiv un CT scan, din care insa nu a reiesit nimic anormal. As vrea sa stiu daca exista vindecare, eventual un tratament. Si mai ales daca aveti ceva recomandari pentru un anumit medic sau o clinica.

Daca nu stim care ar fi cauza, este cam greu sa gasim solutii pentru recapatarea simtului olfactiv. Ai folosit cumva, in trecut, picaturi, gen Bixtonim etc.? Mai astept detalii – varsta, antecedente medicale etc.

Miopie forte


Am miopie forte (OD -13 Cyl -1,5 si OS -14 Cyl -1,5). Mi se poate face operatie cu laser?

Tot ce este posibil, insa raspunsul este absolut personalizat si trebuie sa va consulte medicul oftalmolog pentru ca posibilitatea efectuarii interventiei cu laser depinde, nu neaparat de gradul miopiei, cat de grosimea corneei, iar aceasta grosime se masoara doar in cabinetele de specialitate.

Dureri lombare


Mama mea (are 63 ani) se confrunta de cateva saptamani cu o senzatie de caldura interioara foarte puternica in zona lombara. In exterior nu se vede nimic, simte o stare de febra in interior. Are zile in care aceasta senzatie de caldura dispare, dupa care reapare. Mentionez ca este imposibil sa o duc la un consult medical, ea fiind o adepta atratamentelor naturiste.

Daca aceasta senzatie este insotita si de dureri locale, urinare frecventa, frison, umflarea membrelor, pleoapelor etc. poate fi vorba despre o afectiune renala.

Daca durerea este fixa,dupa anumite miscari-aplecari, ridicari de obiecte mai grele, sacose etc. – poate fi vorba despre o vertebropatie la nivelul coloanei lombosacrate si necesita analgezice, antiinflamatoare, miorelaxante. Daca nu iubeste medicamentele, macar sa faca masaj profesionist, fizioterapie etc.

Citeste si CSID: Ceaiul anti-adipos are efecte negative?
                  In cautarea trupului perfect


Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alimente anti-inflamatoare
Alimente anti-inflamatoare
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”