Carlos, schimbătorul de vieţi

Când l-am întâlnit eram realmente un pachet de nervi, un morman de stres, o coardă întinsă până la rupere. Apoi, am încăput pe mâinile lui şi parcă am plecat de acolo plutind, pe un norişor. Întâlnirea cu Carlos L'Abbate te face să te gândeşti la ce e cu adevărat important şi îţi dă o mare stare de bine.
Autor: Andra Nastase
Carlos, schimbătorul de vieţi

Când l-am întâlnit eram realmente un pachet de nervi, un morman de stres, o coardă întinsă până la rupere. Apoi, am încăput pe mâinile lui şi parcă am plecat de acolo plutind, pe un norişor. Întâlnirea cu Carlos L’Abbate te face să te gândeşti la ce e cu adevărat important şi îţi dă o mare stare de bine.

Cum de a ajuns argentinianul Carlos în Bucureştiul nostru prăfuit? Povestea e frumoasă şi are legătură cu iubirea, dar mie îmi place să spun că s-au aliniat planetele în aşa fel încât să ne bucurăm şi noi de el. Nu doar americanii, nu doar spaniolii, nu doar cei prin ale căror ţări a cutreierat.

Bine, bine, dar ce face concret, mă întrebaţi? Ne împacă pe noi cu noi, ne întoarce pe noi în noi, ne învaţă să ne punem mai presus de orice, ne pune pe chipuri cele mai frumoase zâmbete, ne vorbeşte despre fericire în cuvinte care ajung adânc în noi şi care schimbă ceva pentru totdeauna şi, nu în ultimul rând, ne face corpurile prietene cu minunata yoga şi frumosul Pilates.

Yogilates, un curs ca o revelaţie

Cursul lui Carlos – yogilates – are ceva magic în el. Pentru că tu, omul care intri pe uşa locului unde se ţine, nu mai eşti acelaşi cu omul care iese pe ea. Ora este împărţită în 3 părţi, fiecare cu avantajele ei – primul sfert de oră asculţi cuminte şi uimit învăţăturile lui Carlos (în engleză). Afli că lucrul cu trupul, să-l faci mai puternic, mai flexibil, mai sănătos prin yogilates, este doar unul dintre ţeluri.

Celălalt este să te ajute să îţi găseşti fericirea şi starea de bine, după ce înţelegi mai multe despre legătura ta intimă cu viaţa. Oricât de agitat soseşti la curs, vorbele lui Carlos te vor trece pe celălalt mal – al relaxării. Şi îţi vor da de gândit. Despre tine, despre ce trăieşti, despre ce ai putea schimba.

„Let go” – o să-ţi repete cu un accent simpatic, parcă ştiind că mintea îţi e tot la rate şi la sarcini de serviciu şi la ce faci mâine. „Life is only now” – o să-ţi reamintească şi, brusc, ai să vezi lucrurile cu alţi ochi. A doua parte a cursului: mişcările propriu-zise de yoga şi Pilates.

Le vei savura pe fiecare în parte, sub îndrumarea antrenorului care îţi va spune deseori să nu te uiţi în stânga sau în dreapta, nu contează cum fac ceilalţi, nu eşti în competiţie cu nimeni – acceptă-ţi corpul aşa cum e şi bucură-te de el. Vei mai auzi din când în când şi „Close your eyes and return to yourself for a moment”.

Ca să nu te pierzi pe tine în supărări că nu-ţi ies perfect mişcările, de pildă. Iar ultima parte – relaxarea, te pune bine de tot pe norişorul de care îţi vorbeam la început. Este momentul meu favorit din tot cursul, clipa în care mă destind atât de tare încât simt că orice s-ar întâmpla în săptămâna ce  vine peste mine, voi fi în stare să duc.

Puteţi afla mai multe despre aceste cursuri pe www.yogilates.ro.