Cand se incinge telefonul intra dermatita pe fir

Doua noutati in domeniul medical.
  • Publicat:
Cand se incinge telefonul intra dermatita pe fir
Cand se incinge telefonul intra dermatita pe fir

Asociatia Britanica de Dermatologie avertizeaza ca a aparut un nou tip de alergie a pielii, cea la telefonul mobil, afectiune care a fost depistata la oamenii care petrec mult timp la telefon si care dezvolta o reactie alergica la suprafata nichelata a aparatului.

Noul fenomen, numit dermatita de la celular, a fost descoperit dupa ce mai multe persoane au dezvoltat fara nici o explicatie alergii pe fata si pe urechi. Alergia la nichel este una dintre cele mai comune alergii de contact din Marea Britanie.

Dermatologii britanici spun ca s-a constatat o crestere a numarului de cazuri de dermatita din pricina folosirii telefonului mobil, iar femeile prezinta un risc mai mare de a face acest tip de alergie, fiind sensibilizate de alergiile facute, de exemplu, la bijuteriile placate cu nichel.

Din seria „ce e prea mult strica”

Concentratia mare de fier in organism provoaca degenerarea celulelor nervoase si favorizeaza aparitia maladiei Parkinson, potrivit unui studiu al francezilor. A fost realizat mai intâi pe soareci, carora li s-a inoculat toxina ce provoaca maladia Parkinson.

Cercetatorii au remarcat o dublare a numarului de celule care transporta fierul inspre neuroni. Si concentratia in sânge a acestui element a crescut foarte mult. Maladia Parkinson a afectat de 2 ori mai multi soareci in randul celor care aveau un nivel ridicat de fier in organism.

Trecand pe subiecti umani, expertii au descoperit in creierele persoanelor decedate care au suferit de aceasta maladie ca neuronii degenerati contineau o concentratie foarte mare de fier fata de cea obisnuita.
 
Cumparati rosii anticancer!

Cercetatorii britanici au creat o varietate de tomate violete, modificate genetic, ce contin anumite substante, de obicei intâlnite in mure si coacaze, utile in prevenirea cancerului. Ideea de baza a studiului este aceea ca plantele pot fi modificate genetic pentru a imbunatati starea de sanatate a oamenilor.

Astfel, soarecii predispusi la cancer care au fost hraniti cu aceste tomate purpurii au trait mult mai mult decât cei care au primit o dieta standard, care continea sau nu tomate obisnuite.

Citeste si Gata cu SMS-urile la volan!
                  Alo, sunt eu, GPS


Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Medicatia in timpul sarcinii
Medicatia in timpul sarcinii
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”