Cancerul de piele poate fi invins!

  • Publicat:
Cancerul de piele poate fi invins!
Cancerul de piele poate fi invins!

De secole, cei mai prestigiosi cercetatori cauta solutii pentru vindecarea celei mai de temut afectiuni cu care se confrunta omenirea: cancerul de piele. Acest dusman al nostru care sta la panda si apare cand ne asteptam mai putin ar putea avea mai multe cai de atac. Una dintre ele este tratamentul experimental care poate include chimioterapia si radioterapia.

In Atlanta, un barbat a fost diagnosticat cu cancer de piele, iar medici i-au dat mai putin de un an de viata. Dar barbatul nu a renuntat la speranta si s-a oferit voluntar pentru un tratament experimental. Rezultatele bune nu au intarziat sa apara si, in scurt timp de la inceperea tratamentului, barbatul in varsta de 52 de ani s-a simtit mai bine. Ulterior, analizele au pus in evidenta faptul ca sistemul lui imunitar s-a imbunatatit datorita tratamentului urmat, iar tumorile pe care doctorii le descoperisera au inceput sa regreseze.

Si vestile bune continua. Dupa doua luni de la incheierea tratamentului, barbatul a fost reinvestigat iar doctorii n-au mai descoperit nici o tumora. Experimentul a avut loc in anul 2005, iar in prezent barbatul traieste si n-a mai acuzat nici un simptom al bolii de care suferea in trecut. Doctorul care s-a ocupat de acest experiment, Darrel Rigel a declarat ca acesta este doar un prim pas in tratarea cancerului de piele, sistemul imunitar fiind  revitalizat de substantele din cadrul chimioterapiei, chiar daca acestea au si un efect  toxic pentru pacient. Totusi el a mai subliniat faptul ca melanomul ( cancerul de piele) nu este decat partial invins cu acest remediu.

Melanomul este cauzat in special de radiatiile ultraviolete. Datorita expunerii prelungite la acestea, pielea isi pierde din proprietatile sale, iar celulele din organism sufera modificari genetice. In Statele Unite, sunt inregistrate circa 62.000 de noi cazuri de melanom in fiecare an. Daca este depistat la timp, melanomul poate fi inlaturat chirurgical. Din pacate, atunci cand ajunge intr-un stadiu avansat, el se raspandeste in tot corpul, iar tratamentul devine aproape inutil.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Tehnici de prevenire a infectiilor
Tehnici de prevenire a infectiilor
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân