Barbatii copti nu sunt buni pentru procreere

Varsta inaintata a tatalui este direct responsabila cu anumite defecte de nastere.
  • Publicat:
Barbatii copti nu sunt buni pentru procreere
Barbatii copti nu sunt buni pentru procreere

Daca nu ai reusit sa-si convingi iubitul ca e timpul sa va intemeiati o familie, cauta-ti altul! Cand va inceta sa puna cariera pe primul loc va fi mult prea in varsta pentru a mai procrea copii sanatosi. Cel putin asa sustin cercetatorii suedezi dupa ce au constatat ca trecerea anilor altereaza sperma barbatilor, iar micutii lor ar putea suferi de diferite afectiuni ale creierului, printre care schizofrenie si autism.

Acesta nu este singurul studiu care atrage atentia asupra pericolului care-i paste pe copiii nascuti din tati trecuti de o anumita varsta. Un studiu danez desfasurat cu cativa ani in urma puncteaza aceeasi idee: riscul de afectiuni cerebrale grave este cu atat mai mare cu cat varsta tatalui este mai inaintata.

Problema in cazul acestor barbati este ca sperma lor poate dezvolta mutatii odata cu trecerea anilor, cei mai “periculosi” tati fiind cei trecuti de 40 de ani. Potrivit oamenilor de stiinta, pericolul ca acesti copii sa se confrunte cu probleme mintale este cu 37% mai mare decat in cazul celor nascuti din tati pana in 30 de ani.

Mai mult decat atat, varsta inaintata a tatalui este direct responsabila cu anumite defecte de nastere, motiv pentru care unele banci de sperma din lume au limitat pragul de varsta al donatorilor.

Pana in prezent, nu exista dovezi ca varsta mamei ar influenta dezvoltarea si sanatatea copilului.

Citeste si Barbatii fac constant comparatii intre femei
Muschii dragostei

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”