Anorexia si bulimia, inamicele sanatatii

  • Publicat:
Anorexia si bulimia, inamicele sanatatii
Anorexia si bulimia, inamicele sanatatii

Te-ai surprins vreodata uitandu-te lung si depreciativ in oglinda? Ai slabit foarte mult si tot nu ti se pare ca ai o greutate care sa te multumeasca? Este posibil sa suferi de anorexie sau bulimie.

Anorexia este o tulburare cauzata in general de disfunctii nervoase care se manifesta prin absenta menstrei, mentinerea unei diete drastice, frica de ingrasare. Bulimie este “ruda” cu anorexia, dar ceea ce le diferentiaza este faptul ca persoanele bulimice sunt gurmande care se simt vinovate, ascund alimentele interzise si mananca pe ascuns.

Daca te regasesti in una dintre cele doua manifestari iata ce ai de facut. Incearca sa-ti recapeti optimismul. Daca tu consideri ca excesul ponderal te impiedica sa ai o viata sociala si personala implinita nu te interioriza si cauta solutii. Specialistii spun ca poti sa-ti recapeti formele mult dorite daca ai o gandire pozitiva. Totodata, poti sa iti insusesti strategii pentru o dieta eficienta si sanatoasa.

Ai nevoie de suport moral pe parcursul acestei “ batalii”? Apeleaza la terapeuti. Nutritionistii vor fi gata sa te ajute si sa te determine sa adopti o dieta echilibrata. Mesele planificate si portionate corespunzator sunt cheia succesului!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
6 motive solide sa renunti la fumat
6 motive solide sa renunti la fumat
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”