Alimente şi băuturi care ţi-ar putea da dureri de cap

Durerile de cap au numeroase cauze, însă există situaţii când acestea sunt provocate de anumite alimente pe care le consumăm.
  • Publicat:
Alimente şi băuturi care ţi-ar putea da dureri de cap

Durerile de cap au numeroase cauze, însă există situaţii când acestea sunt provocate de anumite alimente pe care le consumăm. Cea mai simplă cale prin care ne putem da seama care aliment ne dă dureri de cap este să ţinem un jurnal alimentar în care să notăm ceea ce mâncăm şi felul în care ne simţim după fiecare masă.

Noi am descoperit câteva alimente şi băuturi care ar putea fi de vină pentru migrenele apărute din senin. Iată care sunt acestea!

Ciocolata – nu ea în sine ne provoacă dureri de cap, ci… pofta. Mai bine spus, glicemia scăzută. Cele mai multe persoane  se plâng de dureri de cap înainte de a mânca ciocolată, iar asta pentru că nivelul redus al zahărului din sânge are acest efect neplăcut. De unde şi vina atribuită minunatei ciocolate, care, spun studiile, de fapt ar ameliora migrenele, datorită conţinutului bogat în antioxidanţi – ciocolata neagră, cu conţinut cât mai mare de cacado, desigur. Vezi aici şi alte simptome ale glicemiei scăzute!

Cafeaua – poate fi şi aliat, şi duşman. Cafeaua ne trezeşte instant şi ne conferă energie, dar dacă abuzăm de ea, adică bem peste 4 ceşti de cafea zilnic, cel mai probabil ne vom confrunta cu dureri de cap. Iar aceste dureri nu sunt neapărat declanşate de cafea, ci mai degrabă de deshidratare. Cafeaua deshidratează, la fel ca alcoolul, aşa că ai grijă să bei, la fiecare ceaşcă de cafea, un pahar mare cu apă.

Mezeluri şi supe la plic – conţin glutamat monosodic, un aditiv alimentar care potenţează aroma, pe care îl găsim în mai toate alimentele procesate, de la mezeluri până la supe la plic şi condimente. Pe lângă faptul că poate declanşa migrenele, acest potenţiator de gust mai are şi „darul” de a ne creşte apetitul, ceea ce duce la nedoritele kilograme cu care ne luptăm în zadar.

Brânzeturi fermentate – cum ar fi parmezanul, gorgonzola, feta, la care adăugăm berea, vinul, murăturile, peştele afumat şi iaurtul. Toate aceste alimente au în comun conţinutul de tiramină, o substanţă care se formează pe măsură ce proteinele se descompun. Altfel spus, cu cât sunt mai maturate produsele, cu atât mai multă tiramină conţin, deci riscul de dureri de cap este mai mare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”