Ajutor pentru ochii obositi

Nu ai dormit suficient? Lipsa odihnei se reflecta in privirea ta, mai ales pentru ca cearcanele nu intarzie sa apara si ochii ti se inrosesc destul de mult. Esti nevoita sa recurgi la cateva mici trucuri pentru a masca toate aceste efecte negative ale obo
  • Publicat:
Ajutor pentru ochii obositi
Ajutor pentru ochii obositi

Evita lentilele de contact!
Daca porti de obicei lentile de contact, stii ca acestea iti inrosesc si iti usuca ochii. Cand le mai combini si cu lipsa odihnei, rezultatul este de-a dreptul dramatic. Prin urmare, cand ochii tai sunt foarte obositi, renunta la lentilele de contact. Inca un lucru care te-ar putea inveseli este acela ca ochelarii pot camufla ochii obositi.

Scapa de cearcane!
Chiar daca cearcanele sunt in general mostenite genetic, acestea apar si din cauza oboselii. Pentru a le tine sub control, foloseste o crema pentru ochi cu vitamina K si mascheaza-le cu ajutorul unui corector.

Hidrateaza-ti ochii!
Cateva picaturi de solutie pentru ochi (pe care o gasesti in farmacii) pot lubrifia ochii obositi, conferindu-le un aspect luminos. Unele astfel de solutii contin chiar si substante care au rolul de a contracta vasele de sange, facand astfel ca inestetica roseala sa dispara.

Foloseste strategic fardurile de pleoape!
Dupa ce ti-ai pregatit ochii, foloseste fardurile de pleoape pentru a masca efectele negative ale lipsei de odihna. Trebuie sa te axezi pe culorile deschise si luminoase, cu un strop de stralucire, care iti fac ochii sa para mai mari si mai vioi. Aplica un fard de nuanta bananei sau a piersicii pe toata suprafata pleoapei si creeaza umbrele cu o nuanta cu cateva tonuri mai inchisa.  

Conturul potrivit
Specialistii in makeup folosesc doua trucuri pentru a face ochii sa para mai luminosi: conturul de culoare albastru foarte inchis pe pleoapa superioara si un creion alb pe pleoapa inferioara. Conturul albastru inchis face ca albul ochiului sa para si mai alb, iar creionul de culoare deschisa folosit pentru pleoapa inferioara amplifica acest efect.
Sfat: Pune-ti creionul deschis la culoare in geanta, pentru retusurile din timpul zilei.

Genele intoarse
Pentru a face ochii sa iasa in evidenta cu adevarat, foloseste un aparat pentru intors gene si o mascara pentru gene intoarse. Aceasta combinatie va mentine genele intoarse pentru mai multa vreme, facandu-ti ochii sa para mai mari si mai odihniti.

Stralucire finala
Uita-te la fotografia unei vedete care participa la un eveniment important. Ochii sai par mari si luminosi, nu? Uita-te cu si mai multa atentie si vei observa ca luminozitatea se datoreaza unui strop de stralucire din coltul interior al ochiului. Aplicarea cu un fard sau cu un creion stralucitor a unui punct in coltul interior al ochiului face ca acesta sa se reflecte asupra pielii, luminand zona in care a fost aplicat. Obtine acest efect aplicand in coltul interior al ochiului putin creion dermatograf stralucitor, de culoare deschisa si intinde-l delicat cu degetul.

Articol exclusiv online
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Fereste-te de bolile gingivale!
Fereste-te de bolile gingivale!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”