Adio chelie la bărbaţi!

Indici biologici au oferit oamenilor de ştiinţă perspectiva unui tratament care va împiedica apariţia calviţiei.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Adio chelie la bărbaţi!

Indici biologici au oferit oamenilor de ştiinţă perspectiva unui tratament care va împiedica apariţia calviţiei.

Căderea părului (de cele mai multe ori consecinţă a moştenirii genetice sau a stresului) este un coşmar pentru mulţi bărbaţi care îşi pierd, o dată cu podoaba capilară, şi stima de sine.

Conform celor mai recente studii în acest domeniu, realizate la  Universitatea Pennsylvania, vinovată de calviţie este proteina PDG2, cea împotriva căreia au început să lupte cercetătorii americani.

Observând că, în cazul bărbaţilor care suferă de calviţie concentraţia proteinei este de trei ori mai mare decât în situaţia norocoşilor care nu întâmpină acestă problemă, oamenii de ştiinţă caută tratamentul perfect pentru dezactivarea acesteia.

Celulele au capacitatea să producă păr, dar nu reuşesc pentru că nu ajung la maturitate din cauza proteinei PDG2.

Interesant este că medicamentul la care s-au gândit cercetătorii americani există deja în proces de creare, dar cu scopul de a trata astmul şi urmează să fie adaptat pentru prevenirea şi vindecarea calviţiei, sub formă de pastile, dar şi creme sau loţiuni care pot fi aplicate pe scalp.

Sursa: bbc

Citeşte şi: Ascunde-ţi chelia! Soluţii pentru bărbaţii în pericol să chelească
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Redactia CSID - Redactor
Mucegaiul din casă slăbeşte imunitatea
Mucegaiul din casă slăbeşte imunitatea
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”