A început testarea pe cazuri umane a primului vaccin împotriva Parkinson

Boala Parkinson este pe cât de dificilă şi complexă, pe atât de greu de înţeles, după mii de studii, anevoioase şi fără vreun tratament elocvent în cazuri umane.
  • Publicat:
A început testarea pe cazuri umane a primului vaccin împotriva Parkinson

Boala Parkinson este pe cât de dificilă şi complexă, pe atât de greu de înţeles după mii de studii anevoioase şi fără vreun tratament elocvent în cazuri umane. Însă, medicina a făcut un pas nou în procesul evoluţiei – a fost lansată, la nivel mondial, testarea primului vaccin direct pe pacienţii care suferă de Parkinson. Întreg procesul are loc la Viena (Austria).

Vaccinul – numit PD01A – este îndreptat împotriva unei proteine despre care cercetătorii susţin că are capacitatea să cauzeze debutul şi progresia bolii şi este testat în cazul pacienţilor în Faza 1 a bolii Parkinson.

Este revoluţionar faptul că există, pentru prima oară, perspectiva unui tratament cauzal în condiţiile unei bolii atât de greu de controlat, cum este boala Parkinson.

Implicând 32 de pacienţi, studiul are ca obiectiv principal testarea siguranţei şi a gradului de toleranţă  a vaccinului. Acesta este conceput cu scopul de a “învăţa” sistemul imunitar al organismului să genereze anticorpi care au ca ţintă proteina responsabilă cu declanşarea bolii.

“Este o premieră mondială în domeniul imunoterapiei, este primul medicament testat clinic pentru tratarea bolii Parkinson. Şi chiar dacă este în fază incipientă, acest concept nou de tratare a fost foarte apreciat”, a declarat doctor Walter Schmidt, unul dintre susţinătorii acestui studiu.

Până în prezent, toate medicamentele descoperite au fost utilizate pentru a diminua simptomele bolii şi nu pentru a modifica cursul acesteia. Oamenii de ştiinţă susţin că boala Parkinson este cauzată de forme patologice ale proteinei “alfa-SYN”care se depozitează în creier. Dacă acumularea acestor forme nesănătoase ale proteinei este redusă şi cursul bolii ar putea fi unul pozitiv.

Sursa: affiris.com

Citeşte şi: Sportul ajută în Parkinson

Parkinson nu e doar „un simplu tremor”

Vezi nevăzutul despre Parkinson
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”