7 alimente pe care trebuie să le mănânci când eşti răcită

Când răceşti, întregul tău organism este slăbit pentru că nivelul sistemului tău imunitar scade uneori până la limite inferioare greu de suportat.
  • Publicat:
7 alimente pe care trebuie să le mănânci când eşti răcită

Când răceşti, întregul tău organism este slăbit pentru că nivelul sistemului tău imunitar scade uneori până la limite inferioare greu de suportat.

Primul pas în procesul de vindecare, dar şi de reabilitare a sistemului imunitar este adoptarea unei alimentaţii corecte.

În perioadele de gripă sau răceală, ceea ce mănânci devine esenţial: ai nevoie de multe vitamine şi de necesarul de proteine.

Aşa că, există câteva alimente pe care trebuie neapărat să le consumi pe toată perioada manifestării bolii – vei vedea de ce:

1. Sandwich-ul cu carne de curcan

Carnea de curcan este o proteină bună, slabă, primordială pentru procesul nutriţional. Şi chiar dacă nu simţi imediat, a mânca acest tip de carne înseamnă a-i oferi organismului energie din belşug, energie de care corpul tău are nevoie pentru a învinge boala.

Pentru un gust aparte şi o aromă uşor de “digerat”, adaugă sos de afine.

2. Suc de legume

A prepara şi a mânca o salată consistentă este, probabil, ultimul lucru pe care ţi-l doreşti atunci când eşti răcit. De aceea, cel mai bine e să înlocuieşti salata cu sucul de legume.

Te vei simţi permanent hidratată şi vei câştiga antioxidanţi care vor accelera sistemul imunitar.

3. Supă de pui

Hrănitoare şi hidratantă, supa de pui este şi un bun antiinflamator. Studiile au demonstrat că supa de pui fierbinte poate îmbunătăţi acţiunea substanţei care protejează celulele corpului de bacterii şi viruşi.

3. Usturoi

Usturoiul este o alegere bună pentru condimentarea supelor şi are, de asemenea, proprietăţi antimicrobiene şi imunostimulatoare care vă vor ameliora congestia.

4. Ghimbir

Ghimbirul este un remediu rapid pentru a calma simptomele răcelii, cum ar fi greaţa sau durerile de stomac.

Unii cercetători susţin că ghimbirul luptă împotriva inflamaţiilor.

5. Ceai fierbinte

Verde, oolong, ceai negru sunt o sursă imensă de antioxidanţi care luptă împotriva bolilor precum răceala. Iar respiraţia în abur ajută la ameliorarea congestiei.

Adaugă o lingură de miere şi zeamă de lămâie pentru calmarea durerilor de gât. Dacă nu îţi face bine cofeina, alege ceaiurile pe bază de plante sau cele decofeinizate.

6. Bananele

Întregi, sub formă de piure sau feliate sunt foarte uşoare pentru stomac. Tot ele sunt alimentele recomandate pentru greaţă, vărsături, diaree la copii.

Alături de orez, piure de mere şi pâine prăjită, bananele sunt alimentele ce nu trebuie să lipsească din dieta de convalescenţă.

7. Shake

Când pofta de mâncare îţi revine, încearcă să consumi diferite băuturi sub formă de shake, pentru nutrienţii corespunzători. Alege-le pe cele care conţin foarte puţin zahăr, cu cel puţin 6 grame de proteine.

Cele cu arome de ciocolată sau căpşuni te vor ajuta să obţii vitaminele esenţiale, substanţele nutritive şi caloriile necesare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
3 întrebări care îţi pot salva viaţa
3 întrebări care îţi pot salva viaţa
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”