6 remedii simple care alungă durerea de stomac

Dacă experimentezi adesea dureri uşoare de stomac, fără a suferi de o afecţiune serioasă, cel mai probabil ai anumite probleme cu procesul tău digestiv. Iată 6 dintre cele mai bune modalităţi naturale de a-ţi îmbunătăţi digestia simplu, acasă!
  • Publicat:
6 remedii simple care alungă durerea de stomac

Dacă experimentezi adesea dureri uşoare de stomac, fără a suferi de o afecţiune serioasă, cel mai probabil ai anumite probleme cu procesul tău digestiv. Iată 6 dintre cele mai bune modalităţi naturale de a-ţi îmbunătăţi digestia simplu, acasă!

Ceaiul de muşeţel

Muşeţelul poate ajuta la ameliorarea durerii de stomac prin acţiunea sa sub formă de antiinflamator (de exemplu, mucoasa stomacului poate deveni inflamată ca urmare a gastritei comune, cauzată de bacterii) şi prin relaxarea muşchiului neted al traiectoriei digestive superioare. Atunci când se relaxează acest muşchi, contracţiile care împing alimentele prin sistemul tău digestiv se diminuează şi reduc durerea provocată de crampe şi spasme.

Apa de orez

Apa de orez este exact ceea ce pare – apa rămasă după gătirea orezului. Acţionează demulcent, ceea ce înseamnă că este o substanţă care ameliorează inflamaţia, formând un fel de barieră liniştitoare pe mucoasa stomacului.

Menta

Ceaiul de mentă (sau menta, în general) poate ajuta la relaxarea muşchilor stomacului. De asemenea ajută la îmbunătăţirea fluxului de bilă, ceea ce te va ajuta să digeri alimentele în mod corespunzător. Acest lucru este util în special dacă suferi de indigestie sau de gaze/balonare.

Apă caldă cu lămâie

Dacă problema ta este indigestia, o cană de apă caldă cu lămâie ajută foarte tare. Nivelul ridicat de aciditate stimulează producerea de acid clorhidric care dizolvă produsele alimentare. Prin creşterea cantităţii de HCL care se produce, se va spori şi digestia de-a lungul timpului, dezvoltând un ritm sănătos. Vei obţine cu această ocazie şi un bonus al hidratării, care va menţine sistemul digestiv într-o stare de perfectă funcţionare.

Ceai de rădăcină de ghimbir

Ghimbirul conţine substanţe chimice naturale numite gingerols şi shogaols. Aceste substanţe chimice pot ajuta la relaxarea musculaturii netede, cum ar fi muşchiul traseului intestinal şi prin urmare, ameliorează crampele stomacale sau durerile de stomac colic. Rădăcina este de asemenea ideală pentru ameliorarea stărilor de greaţă, care poate provoca la rândul lor dureri de stomac.

Mestecarea seminţelor de fenicul

Să presupunem că problema ta la stomac este cauzată de indigestie. În acest caz, seminţele de fenicul vor ajuta stomacul deoarece conţin anetol, un ulei volatil care poate stimula secreţia de sucuri digestive pentru a ajuta la funcţionarea corectă a digestiei. De asemenea poate ajuta inflamaţia şi reducerea durerilor cauzate de aceasta.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”