5 sfaturi esenţiale pentru purtarea măştii pe timpul verii

Odată cu temperaturile crescute, purtarea măştilor va fi tot mai dificilă.
  • Publicat:
5 sfaturi esenţiale pentru purtarea măştii pe timpul verii
FOTO: pexels.com / 5 sfaturi esenţiale pentru purtarea măştii pe timpul verii

Odată cu creşterea temperaturilor, apare şi umiditatea, iar faptul că trecem printr-o perioadă în care purtarea măştii chirurgicale este absolut necesară, acest lucru este extrem de dificil pentru mulţi dintre noi. Atunci când porţi mască, cel mai probabil materialul ţi se va părea destul de inconforabil, îţi va fi greu să respiri, vei transpira sau te vei confrunta cu iritaţii la nivelul pielii.

Pe lângă disconfortul în sine, purtatul măştii pe timpul verii vine la pachet cu diferite afecţiuni de sănătate precum dificultăţi de respiraţie, iritaţii ale pielii sau chiar căldură în exces şi greu de suportat. Iată câteva apecte care te vor ajuta să porţi masca în siguranţă şi într-o manieră confortabilă odată cu creşterea temperaturilor.

Optează pentru un material care lasă pielea să respire

Indiferent de modelul măştii pentru care optezi este esenţial ca acesta să-ţi permită să respiri corect în timp ce-l foloseşti. Dacă masca este prea strânsă de piele, poate restricţiona respiraţia, iar astfel apare disconfortul atunci când temperaturile sunt crescute, iar umiditatea este prezentă şi ea. Totodată, asigură-te că masca acoperă nasul şi gura şi continuă să păstrezi distanţa socială cât de mult posibil.

Previne iritaţiile pielii

Purtarea măştii de protecţie pe o perioadă mai lungă de timp poate cauza iritaţii ale pielii precum acnee sau erupţii cutanate. În acest sens, optează pentru o mască din bumbac, deoarece aceasta nu irită pielea precum alte materiale şi nici nu pune presiune pe piele. Nu uita să speli frecvent masca pentru a scăpa de bacteriile care pot contribui la apariţia iritaţiilor şi acneei.

Foloseşte mai multe măşti

Este esenţial ca întotdeauna să ai o mască în plus la tine, mai ales dacă petreci mult timp în locurile publice. Transpiraţia şi bacteriile acumulate pe timpul purtării pot reprezenta un pericol pentru piele. Înainte de a schimba masca, nu uita să te speli pe mâini.

Previne supraîncălzirea

Atunci când porţi o mască peste nas şi gură este greu să respiri mai ales dacă suferi de astm, claustrofobie sau boala pulmonară obstructivă cronică. Aşadar, asigură-te că nu petreci foarte mult timp în soare şi hidratează-te intes.

Limitează nevoia de a purta mască

Potrivit Centrului de Prevenţie şi Control al Bolilor măştile trebuie purtate în spaţiul public atunci când este dificil să păstrăm distanţa fizică, precum atunci când mergem la cumpărături.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”