3 paşi spre un sistem digestiv sănătos

Sistemul digestiv influenţează anumiţi factori vitali pentru organism precum greutatea corporală, imunitatea şi reglarea metabolismului şi de aceea este foarte important să-i menţinem sănătatea şi buna funcţionare.
  • Publicat:
3 paşi spre un sistem digestiv sănătos

Sistemul digestiv influenţează anumiţi factori vitali pentru organism precum greutatea corporală, imunitatea şi reglarea metabolismului şi de aceea este foarte important să-i menţinem sănătatea şi buna funcţionare.

Medicii specialişti consideră că dieta este esenţială atunci când vine vorba despre o digestie sănătoasă, iar alimentele şi lichidele bogate în fibre, omega 3 sau cele care conţin probiotice sunt alegerile care ne scapă de probleme.

Consumul de peşte îmbunătăţeşte digestia

Datorită conţinutului de omega 3, un compus lipidic necesar pentru sănătatea organismului,  meniul bazat pe peşte este foarte eficient împotriva problemelor digestive. Omega 3 se găseşte  în carnea de somon, păstrăv, hering sau ton, însă există şi alte alimente bogate în aceşti acizi graşi pe care le putem include în dieta zilnică: nucile, salata verde, soia şi spirulina.

Berea, un posibil aliat împotriva problemelor digestive

Un studiu realizat de către Institutul de Cercetare Medicală în Nutriţie, parte a celebrei Universităţi Cambridge, a demonstrat că berea poate avea un efect benefic asupra sistemului digestiv datorită fibrelor solubile pe care le conţine. Astfel, o cantitate de 300 ml de bere poate conţine până la un gram de fibre solubile, ceea ce poate avea un rol esenţial în tranzitul intestinal.

”Este binecunoscut faptul că un consum moderat de bere poate aduce beneficii organismului. Datorită conţinutul de fibre al berii, sistemul digestiv poate avea la rândul lui de profitat. Întrucât fibrele pot stimula secreţia de gastrină, colecistochinină, pancreatite, enzime şi acid gastric, băutura-aliment poate contribui la un tranzit intestinal corespunzător.”, a declarat Dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Un sistem digestiv sănătos datorită consumului de pâine cu seminţe de in

Pâine integrală cu seminţe de in reprezintă o bună alegere care ajută sistemul digestiv să funcţioneze corect. În plus, consumate sub formă de ulei, seminţele de in au şi proprietăţi calmante şi antiinflamatoare, fiind foarte indicate în tratarea inflamaţiilor tractului digestiv. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”