Vitaminele sunt o necesitate?

Lipsa uneia sau a mai multor vitamine din alimentatie poate duce la aparitia unei boli numita avitaminoza. Aceste lipsuri pot provoca tulburari grave ale organismului soldate cu: lipsa poftei de mancare, scaderea in greutate, oprirea cresterii (in cazul
  • Publicat:
Vitaminele sunt o necesitate?
Vitaminele sunt o necesitate?

Un numar mare de persoane sufera din cauza lipsei anumitor vitamine din corp. De aceea,  de-a lungul timpului, specialistii au cautat solutii pentru rezolvarea cat mai eficienta a acestei probleme. Ei au ajuns la concluzia ca singura posibilitate pentru a evita deficientele nutritionale este cultivarea legumelor si fructelor in propria gradina. Astfel vei beneficia de o hrana proaspata pe care o vei putea consuma imediat.

Fructele si legumele tinute intr-un depozit, apoi distribuite la magazine si in cele din urma ajunse in frigidere noastre isi pierd o parte din proprietatile nutritive. De aceea, in multe cazuri sunt recomandate suplimentele nutritive care contin complexul de vitamine B, vitamina A, E, calciu, fier, magneziu etc. Aceste vitamine trebuie administrate in functie de nevoile individuale.

Atunci cand observi ca parul a inceput sa cada prea mult, cand unghiile devin friabile, cand te simti foarte slabita si iti slabeste memoria, este bine sa consulti un dietetician care te va monitoriza si iti va recomanda o dieta complexa si potrivita pentru tine. In plus, specialistul ar putea sa-ti completeze dieta cu vitamine. Inainte de a te hotara asupra unui anumit tip de vitamine, trebuie sa te informezi asupra compozitiei, indicatiilor precum si asupra contraindicatiilor vitaminelor.

Articol exclusiv online.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Colesterolul, o moneda cu doua fete
Colesterolul, o moneda cu doua fete
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”