Vitamina A ne poate proteja împotriva cancerului de piele

Introdusă zilnic în alimentaţie, vitamina A ar putea preveni instalarea cancerului de piele, în special în rândul femeilor.
  • Publicat:
Vitamina A ne poate proteja împotriva cancerului de piele

Introdusă zilnic în alimentaţie, vitamina A ar putea preveni instalarea cancerului de piele, în special în rândul femeilor, ne informează un studiu efectuat la Northern California Division of Research, Oakland, Statele Unite.

Specialiştii susţin că suplimentele alimentare conţinând vitamina A ar putea avea un efect protector împotriva melanomului, cea mai agresivă formă de cancer al pielii. Din câte se pare, retinolul, o componentă cheie a vitaminei A, este cel care conferă efectul „minune”.

Potrivit aceloraşi specialişti, cantitatea de vitamina A pe care ne-o asigură alimentaţia zilnică nu ar fi suficientă pentru a ne bucura de protecţia împotriva cancerului. Se pare că nu există nici un beneficiu în acest sens pentru persoanele care consumă des ficat, ouă sau lapte – alimente bogate în vitamina A. De asemenea, nici alimentele ce abundă în carotenoizi, cum ar fi morcovii şi roşiie, nu ne apără de cancerul de piele.

Recomandările specialiştilor converg către vitaminele sub formă de pastile, suplimente alimentare.

Mare atenţie! Soarele este periculos nu doar în anotimpul estival, ci pe tot parcursul anului, în special pentru persoanele cu pielea foarte albă. Flosiţi întotdeauna creme cu factor de protecţie solară pentru faţă, iar când plecaţi în vacanţă şi plănuiţă să staţi la soare nu uitaţi să aplicaţi la intervale regulate o loţiune cu factor de protecţie ridicat.

Citeşte şi: Iphone-ul, romanii si cancerul de piele

Sursa: Dailymail.co.uk

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Cum tratăm cistita?
Cum tratăm cistita?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”