Vinul rosu reduce riscul de cancer mamar

Ia mai toarna un paharel, sa ne protejam nitel. Nu facem decat sa urmam sfatul cercetatorilor care ne transmit ca un consum moderat (e un cuvant important) de vin rosu ne poate ajuta sa scadem riscurile aparitiei cancerului de san. Are el o arma secreta si cat se poate de naturala.
Autor: Andra Nastase
Vinul rosu reduce riscul de cancer mamar
Vinul rosu reduce riscul de cancer mamar
Ia mai toarna un paharel, sa ne protejam nitel. Nu facem decat sa urmam sfatul cercetatorilor care ne transmit ca un consum moderat (e un cuvant important) de vin rosu ne poate ajuta sa scadem riscurile aparitiei cancerului de san. Are el o arma secreta si cat se poate de naturala.

Studiul care ne da vestea se ia practic la tranta cu credinta potrivit careia consumul oricarui tip de alcool poate creste riscul de a dezvolta cancer mamar. Pentru ca alcoolul ridica nivelul de estrogen din organism si duce astfel la inmultirea celulelor canceroase. Dar aceasta noua cercetare pune totul intr-o cu alta lumina.

Rosul e optiunea

Substantele chimice din pielita si din samburii bobului de strugure au scazut de fapt usor nivelurile de estrogen si le-au crescut pe cele de testosteron la femeile la premenopauza care au baut vin rosu seara de seara pentru o luna. Efectul nu s-a mentinut pentru vinul alb.

Cercetatorii americani si-au numit descoperirile „incurajatoare” si au spus chiar ca femeile care obisnuiesc sa bea doar ocazional alcool ar trebui sa isi regandeasca optiunea. Poate beau un pic mai des, si poate aleg rosu.

Citeste si: Alcoolul protejeaza impotriva dementei

Vreau sa renunt la fumat!
Vreau sa renunt la fumat!