TRATAMENTUL LUNII: LUXOPUNCTURA

Multi sunt cei care declara razboi kilogramelor in plus, tutunului sau alcoolului, insa putini sunt cei care castiga aceste lupte aprige. De ce? Pentru ca dupa ce perioada de maxima determinare pentru atingerea scopului isi pierde din intensitate, incepem
  • Publicat:
TRATAMENTUL LUNII: LUXOPUNCTURA
TRATAMENTUL LUNII: LUXOPUNCTURA

La sfarsitul anilor ’90, cativa specialisti francezi au avut o idee stralucita. Au inventat un aparat care sa-i ajute pe pacientii dependenti de stupefiante, tutun sau alcool sa treaca mai usor de perioada sevrajului. S-au bazat pe principiul inhibarii anumitor senzatii: nevoia de nicotina, alcool, cocaina etc. Asfel, s-a inventat aparatul de luxopunctura. Metoda se bazeaza pe tehnici si principii din acupunctura, presupunctura si shiatsu. Pentru ca oamenilor le este frica de ace, acestea au fost inlocuite cu un fascicul de infrarosii, iar pacientul nu simte durere sau disconfort in timpul tratamentului.

Acum si in Romania
Tratamentul prin luxopunctura stimuleaza creierul sa secrete in cantitati optime asa-numitii „hormoni ai fericirii“: serotonina, endorfina, dopamina, hormoni ce ne lipsesc cand privam organismul de anumite substante. Aceasta tehnica poate contribui la reechilibrarea organismului atat la nivel fizic, cat si psihic si restabileste functiile incetinite de stres, poluare, alimentatie dezechilibrata, oboseala, tutun. Inregistrand succese, aparatul a fost introdus si in centre spa. Din toamna anului trecut, centrele de infrumusetare si tratament Miko Beauty au adus acest aparat si in Romania. Esteticianul Mihaela Jida ne-a explicat modul de functionare si indicatiile aparatului. „Acest aparat are mai multe programe: anti-tabac, anti-alcool, de inlaturare a kilogramelor in exces, de relaxare, de inlaturare a migrenelor, constipatiei si insomniilor si un program anti-rid“, ne-a explicat esteticianul.
 
Un ajutor demn de luat in seama
In ce consta o sedinta? Spre exemplu, o persoana care doreste sa se lase de fumat poarta o discutie sincera despre obiceiurile legate de acest viciu, urmand sa se analizeze comportamentul ei pe toata durata tratamentului. Se fac 5 sedinte consecutive, daca este fumator de multi ani. Aceste sedinte se reiau dupa o saptamana, doua – in functie de rezultate. „Orice sedinta de luxopunctura incepe cu stimularea punctelor reflexe din zona urechii si se continua in functie de programul ales cu stimularea punctelor de acupunctura din zona mainilor, picioarelor, capului etc.“, a completat Mihaela Jida. O sedinta poate dura intre 20 si 45 de minute, in functie de programul ales.
 
Efecte secundare minime
La capitolul efecte secundare, am aflat ca dupa prima sedinta pot aparea stari de nervozitate in cazul celor care au ales programul de relaxare sau de foame accentuata pentru programul de slabire. „Insa este absolut normal sa se intample asa, pentru ca este o reactie fireasca a organismului“, a continuat esteticianul. Luxopunctura nu este recomandata femeilor insarcinate si nici persoanelor care sufera de boli grave.

Ce trebuie sa retinem
Luxopunctura este o metoda care ne ajuta atat psihicul, cat si fizicul. Ne ajuta sa recapatam echilibrul alimentar si armonia corporala. Sedintele contribuie in mod egal la reabilitarea functiilor digestive si joaca un rol important in drenajul limfatic, in reducerea masei grase si normalizarea retentiei de apa. In medie, corpul incepe sa reactioneze dupa 3 sedinte. Cei care vor sa slabeasca, complementar cu sedintele de luxopunctura trebuie sa consulte un medic nutritionist si sa-si insuseasca cat mai multe informatii despre alimentele minune. Daca se respecta o dieta echilibrata si se fac sedinte de luxopunctura se pot da jos in medie 3 kg pe luna. Avantajul? Nu ne vom mai chinui cu infranarea poftelor si vom avea moralul ridicat.

Atentie! Aceasta metoda este un adjuvant al curelor de slabire. Pentru rezultate foarte bune, dieta si luxopunctura se combina cu sport, electrostimulare si masaje de remodelare corporala.

Foto: VICTOR CIUPULIGA

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Vaccineaza-l si pentru rotavirus!
Vaccineaza-l si pentru rotavirus!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân