8 motive pentru care te confrunți cu transpirație urât mirositoare

Există opt posibile răspunsuri pentru care te poți confrunta cu o transpirație urât mirositoare, iar acestea nu țin strict de alimentație și igienă.
  • Publicat:
8 motive pentru care te confrunți cu transpirație urât mirositoare
Foto: shutterstock / 8 motive pentru care te confrunți cu transpirație urât mirositoare

Dacă te confrunți cu transpirație urât mirositoare, află că există câțiva factori pentru care se produce acest efect. În general, transpirația nu are miros, dar dacă se acumulează bacterii pe care nu le poți controla, atunci apare acel miros neplăcut. transpirati se poate întâmpla acest lucru.

Transpirație urât mirositoare din cauza stresului

Multe persoane încep să transpire abundent atunci când se confruntă cu situații stresante. Anxietatea activează homonul cortizol din organism, iar astfel transpirația în amestec cu alte bacterii duc la un miros neplăcut.

Anumite tipuri de haine

Fibrele naturale precum bumbac sau lână lasă pielea să respire însă, fibrele sintetice precum polyesterul, nylonul sau chiar și mătasea, care este naturală, pot contribui la apariția mirosurilor neplăcute.

Deodorantul pe care îl folosești poate produce transpirație urât mirositoare

Ingredientele pe care unele antiperspirante, deodorante, spray-uri de corp, geluri de duș sau loțiuni pot încuraja transpirația urât mirositoare prin hrănirea bacteriilor. Mulți doctori își sfătuiesc pacienții care se confruntă cu probleme similare să folosească apă atunci când se spală și să nu mai aplice niciun produs. Un remediu natural ar putea fi sucul de lămâie diluat cu apă sau oțet de mere, deoarece acidul va inhiba creșterea bacteriilor.

Medicamentația

Multe medicamente au ca efecte adverse transpirația abundentă, iar acestea sunt în general analgezicele sau medicamentele pentru alergii, dar și antidepresivele și anticoncepționalele.

Deficitul de nutrienți, vinovat pentru o transpirație urât mirositoare

Consumul de usturoi în exces te poate face să miroși ca un restaurant italian a doua zi la sală, dar și ceea ce nu mănânci îți poate afecta mirosul corpului. Cercetările arată că persoanele care au deficit de magneziu, un nutrient vital care se regăsește în frunze verzi și nuci, au un miros mai puternic (ciocolata neagră este o sursă ideală de magneziu).

Dulciurile

Bacteriile iubesc dulciurile așadar, consumul de zahăr în exces poate duce la înmulțirea lor.

Toaleta

Cercetările arată că în cazul constipației severe, toxinele eliminate de sistemul digestiv pot trece prin pori, iar astfel poate apărea și transpirația urât mirositoare.

Alimentele prăjite

Cartofii prăjiți pot fi și ei vinovați de o transpirație urât mirositoare, iar asta pentru că grăsimile și uleiurile din produsele prăjite pot duce la o digestie săracă și, în consecință, se schimbă mirosul corpului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”