Toxina botulinica poate afecta creierul

Substante care se regasesc in special in soia - isoflavonele, cunoscute si sub numele de fitoestrogeni, pot imbunatati circulatia arteriala.
  • Publicat:
Toxina botulinica poate afecta creierul
no title

Tratamentul popular impotriva ridurilor, realizat pe baza uneia dintre cele mai periculoase otravuri naturale din lume, se poate raspandi de la fata la creier, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii italieni.

Toxina botulinica paralizeaza muschii zonei tratate, iar efectele dureaza aproximativ 3 luni. Printre efectele secundare se numara durerile de cap, tulburarile gastrice si simptomele similare cu cele ale gripei.

Soia si accidentele cerebrale

Substante care se regasesc in special in soia – isoflavonele, cunoscute si sub numele de fitoestrogeni, pot imbunatati circulatia arteriala in cazul pacientilor care au suferit accidente cerebrale, sunt convinsi cercetatorii din Hong Kong.

Studiul lor este prima investigatie cu privire la efectele suplimentelor de isoflavone asupra arterei brahiale, care este principala artera din brat.

Medicii au descoperit ca, dupa 12 saptamani de administrare a suplimentului pe baza de isoflavone, intr-o doza de 80 de miligrame pe zi, poate fi constatata o imbunatatire a circulatiei la nivelul acestei artere, care este foarte importanta in cazul pacientilor care au suferit un accident ischemic.

Macesele ne feresc de artrita
O substanta care se gaseste in macese s-a dovedit a fi eficace in prevenirea artritei si intarirea articulatiilor si ar putea fi folosita si pentru regenerarea partilor afectate de aceasta boala, a descoperit o echipa de cercetatori elvetieni.

Ei au testat efectele unui acid gras – GOPO, prezent intr-un supliment alimentar cu extract de macese –  asupra celulelor cartilajelor din zona articulatiilor. Au mai aflat ca acidul impiedica producerea enzimelor care provoaca inflamarea articulatiilor. Pe de alta parte, aceeasi substanta favorizeaza producerea colagenului si a celulelor cartilajului, esentiale pentru sanatatea incheieturilor.

Citeste si Super sanatate cu alimente alcaline
                  Draga, mi-am micsorat porii!
   

Foto: SHUTTERSTOCK
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Fii in forma de zile mari!
Fii in forma de zile mari!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”