Top 5 medicamente pe care e bine să le ai în casă

Un top util cu ce ar trebui să ai întotdeauna într-un sertar, la îndemână.
  • Publicat:
Top 5 medicamente pe care e bine să le ai în casă

Cu siguranţă şi tu ai în casă un dulăpior plin cu medicamente felurite şi alte produse utile în caz de mici accidente casnice sau probleme minore de sănătate. Vorba aceea, prudenţa nu strică.

Ţi-ai pus însă vreodată întrebarea care sunt medicamentele pe care este obligatoriu să le ai în permanenţă în casă şi care te pot „salva” de micile neplăceri ce apar exact atunci când îţi este lumea mai dragă? Iată mai jos un top util:

Medicamente antiinflamatoare (cum ar fi cele pe bază de ibuprofen, sau acid acetilsalicilic), extrem de utile în tratarea diverselor tipuri de dureri (dureri cronice, dureri menstruale, cefalee şi migrene, dureri cauzate de probleme dentare etc)
În cazul în care aspirina este contraindicată, din cauza tratamentului simultan cu anticoagulante sau uricozurice (utilizate în tratarea gutei), hemofilie, tulburări gastro-intestinale sau chiar intoleranţa digestivă la acidul acetilsalicilic, poate fi utilizat paracetamolul.


Medicamente antifebrile (cum ar fi paracetamolul), potrivite în situaţii de creştere a temperaturii corporale. Paracetamolul este indicat şi în tratarea durerilor după unele intervenţii chirurgicale, entorse, fracturi, luxaţii, nevralgii dentare.


Medicamente antidiareice (pe bază de loperamidă). Anumite urgenţe sosesc mereu neanunţate! Reversul medaliei poate apărea la fel de inopinat, de aceea nu ar strica să aveţi şi medicamente sau sirop cu efect laxativ.

Medicamente cu efect antihistaminic, eficiente împotriva alergiilor atât de deranjante, mai ales în prim[vara şi toamna.

Medicamente antiacide sau digestive, pentru arsuri la stomac, dar şi antispastice, utile în tratarea crampelor şi a disconfortului abdominal în general.

Un lucru foarte important este ca acest loc dedicat „doftoriilor” să nu se afle la îndemâna copiilor! De asemenea, este bine de plasat în locuri ferite de umezeală şi căldură excesivă (temperatura ideală este de 15-22°C, cu excepţia celor care trebuie ţinute în frigider).

Nu uitaţi nici să verificaţi data de scadenţă a medicamentelor când şi când, tocmai de aceea indicat fiind  să păstraţi cutiile sau recipientele originale, vă pot oferi informaţii preţioase la nevoie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân