Suplimente nutritive ce pot preveni cancerul

Specialistii spun ca legumele cruciferele (broccoli, varza, conopida) contin un ingredient fitochimic numit 13C, ce ne ajuta organismul sa lupte mai bine cu multe tipuri de cancer.
  • Publicat:
Suplimente nutritive ce pot preveni cancerul
Suplimente nutritive ce pot preveni cancerul

Specialistii spun ca legumele crucifere (broccoli, varza, conopida) contin un ingredient fitochimic numit 13C, ce ne ajuta organismul sa lupte mai bine cu multe tipuri de cancer. Iar daca nu avem acces la aceste legume, avem o alternativa: suplimentele nutritive.

Cum functioneaza 13C
Trei procese fiziologice diferite sunt afectate de folosirea suplimentelor nutritive cu 13C. Astfel, schimbarile produse sunt:

1. 13C intrerupe finalizarea ciclului de viata al celulelor canceroase;
2. 13C previne formarea vaselor de sange de care au nevoie tumorile pentru a se dezvolta;
3. 13C duce la moartea unor celule canceroase.

Suplimentele nutritive ce contin acest ingredient fitochimic permit intrarea in organism a unui produs chimic ce determina privarea celulelor canceroase de nutrientii necesari pentru a sustine activitatea lor metabolica intensa. Iar cand celulele canceroase nu pot obtine aceste elemente nutritive, mor.

Si seleniul este benefic
Alte suplimente nutritive care pot ajuta la lupta impotriva cancerului sunt cele care contin seleniu. In 2005, Institutul National de Cancer din America a pus in evidenta capacitatea acestuia de a preveni teribila maladie.

Astfel, s-a demonstrat ca un aport scazut de seleniu determina o crestere de patru ori a riscului de cancer de prostata in randul subiectilor de sex masculin.

Seleniul, prezent in cantitati mici in organism, s-a dovedit a fi si antioxidant. Suplimentele nutritive ce contin seleniu pot incetini sau preveni dezvoltarea cancerului.

Cum funtioneaza seleniul
Seleniul adopta trei metode de urmarire sau de incetinire a celulelor canceroase. El intareste sistemul imunitar, ajuta la functionarea glandei tiroide, glanda cu functii importante in cresterea celulelor sanatoase si activeaza anumite enzime ce reduc riscul de cancer.

Seleniul poate fi obtinut prin consumarea unor alimente precum ton, scoici, curcan, oua fierte, ardei rosu, branza, paine de secara sau prin administrarea de suplimente nutritive.

Citeste si Trei plante minune: urzicile, ginsengul si ciuperca lui Dumnezeu

Pledoarie pentru frumosul obisnuit

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”