Principalele beneficii ale turismului medical

Turismul medical are numeroase beneficii. Aflati care sunt acestea din articol!
  • Publicat:
Principalele beneficii ale turismului medical

Turismul medical este definit ca fiind planificarea unei calatorii in alta tara cu scopul obtinerii unor servicii medicale. In ultimii ani, aceasta forma de turism a luat amploare insa conceptul nu este unul nou. Pacientii pot alege sa calatoreasca in strainatate pentru a primi un tratament medical nescesar sau pentru examinari medicale periodice. Va prezentam principalele beneficii ale turismului medical.

Costuri reduse

Turismul medical este mai mult decat o vacanta planificata pentru a vedea locuri noi. In linii mari, aceasta forma de a calatori reprezinta imbinarea utilului cu placutul, atunci cand turistul are nevoie sa rezolve anumite probleme medicale. In unele cazuri poate fi vorba de lipsa unui anumit serviciul medical in tara. In alte situatii, este vorba despre costurile scazute atunci cand tragem linie si ne gandim ca un singur sejur a combinat si o vacanta si un tratament necesar care, in tara, ar fi implicat costuri similare sau pentru care calitatea serviciilor ar fi fost mult inferioara.

Cosmetica dentara este unul dintre principalele servicii cautate de cei care aleg sa practice turismul medical. In unele clinici din strainatate, costurile egale sau chiar mai mici decat in tara pentru proceduri precum albirea dentara sau fatelele dentare.

Unele tari si-au creat o adevarata reputatie in ceea ce priveste anumite nise medicale. De exemplu, Turcia este cunoscuta pentru costurile scazute pentru implantul de par, dar si pentru profesionalismul medicilor care activeaza in acest domeniu.

O vacanta binemeritata

Pentru multi pacienti, ambele elemente (si cel turistic si cel medical) prezinta aceeasi importanta. Cu toate acestea, argumentul puternic al avantajelor unei calatorii binemeritate nu poate fi neglijat. Pacientul se va bucura de relaxarea implicita vacantei, mai ales atunci cand procedura este una ce nu necesita o perioada de recuperare indelungata.

Astfel, pacientul va avea la dispozitie cateva zile pentru a vizita orasul in care se afla sau chiar mai multe zone din tara, in functie de perioada sejurului. Nu putem insa vorbi despre turism medical atunci cand ne referim la afectiuni sau tratamente survenite in urma unui accident in vacanta, precum un accident de motocicleta. In acest caz, activitatea de turism nu a implicat initial procedura medicala.

Turismul medical poate fi combinatia ideala intre tot ce are mai bun de oferit o vacanta si serviciile medicale accesibile si de inalta calitate oferite in alte tari.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân