Petele de vârstă – prevenire şi tratament!

Petele de vârstă sau petele hepatice sunt zone de culoare maro-închis, care apar deobicei pe partea dorsală a mâinilor. Cea mai bună modalitate de a preveni apariţia lor şi de a te proteja şi de cancerul de piele constă în utilizarea, din abundenţă, a cremelor cu protecţie solară.
  • Publicat:
Petele de vârstă - prevenire şi tratament!

Petele de vârstă sau petele hepatice sunt zone de culoare maro-închis, care apar de obicei pe partea dorsală a mâinilor.

Cea mai bună modalitate de a preveni apariţia lor şi de a te proteja şi de cancerul de piele constă în utilizarea, din abundenţă.

Dacă este prea târziu şi ai deja aceste pete, aplică o cremă decolorantă sau un agent de albire simplu, natural. Dar reţine că sunt necesare câteva luni de tratament pentru a vedea o îmbunătăţire. Şi, începând de acum, asigură-te că nu mai ieşi din casă fără a-ţi asigura o protecţie solară adecvată.

Iată câteva metode prin care poţi ameliora şi preveni aceste afecţiuni:

  • Aplică suc cu lămâie pe pete, cel puţin de două ori pe zi. Sucul de lămâie este un acid blând, dar suficent de puternic pentru a elimina stratul extern al pielii, deci pentru a îndepărta sau decolora petele de vârstă.
  • Amestecă miere cu iaurt pentru a obţine un decolorant natural. Combină o linguriţă de miere cu o linguriţă de iaurt integral, aplică pe locul afectat şi lasă să acţioneze timp de 30 de minute, înainte să te speli.
  • Aplică un strat subţire de Aloe-Vera obţinut, dacă se poate, dintr-o frunză proaspătă de Aloe. Taie frunza şi strivelşte-o pentru a obţine gelul. Această plantă conţine substanţe chimice care determină eliminarea celulelor moarte şi favorizează creşterea de celule noi, sănătoase. Aplică gelul 1 dată sau de două ori pe zi.
  • De asemenea, poţi masca petele cu fond de ten. Unele dintre ele conţin uleiuri care înmoaie pielea. Încearcă să alegi cel mai potrivit produs pentru tenul tău (de obicei o nuanţă mai deschisă decât pielea ta).
  • Evită, pe cât posibil, soarele în timpul orelor de vârf – de la ora 10 la ora 16 vara sau în zonele cu climat cald, şi de la ora 10 la ora 14 în restul anului.
  • Aplică în fiecare zi, cu 30 de minute înainte de a ieşi din casă, o cremă cu protecţie solară, pe faţă şi pe mâini. Asigură-te că această cremă are un factor de protecţie (FPS) de cel puţin 15. Cele mai eficiente creme de acest fel conţin oxid de zinc sau dioxid de titan. Dacă stai afară mai mult timp, reaplică cremă o dată la 2 ore.
  • Dacă ai stat la soare mai mult timp, aplică o cremă care conţine Vitamina E. Aceasta este un antioxidant care ajută la prevenirea apariţiei petelor de vârstă prin neutralizarea radicalilor liberi care afectează pielea. Atenţie! Aplică crema doar DUPĂ ce ai stat la soare. Sub efectul razelor solare, Vitamina E produce radicali liberi..
Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”