(P) Cele 5 reguli pe care orice persoană cu un stil de viață activ ar trebui să le urmeze

În condițiile unui stil de viață activ și modern, buna funcționare a organismului uman poate reprezenta o adevărată provocare. Deseori, oamenii neglijează necesitățile organismului și, prin urmare, acesta nu poate funcționa în parametri normali.
  • Publicat:
  • Actualizat:
(P) Cele 5 reguli pe care orice persoană cu un stil de viață activ ar trebui să le urmeze

Vitalitatea, nivelul de energie, capacitatea de concentrare, imunitatea și dispoziția pot fi afectate, atâta timp cât nu respectăm câteva reguli esențiale.

Iată 5 dintre cele mai comune și eficiente recomandări ale specialiștilor, rezultate din numeroase studii efectuate la nivel global, care îți pot ajuta organismul să funcționeze la randament maxim în fiecare zi!

Adoptă o dietă alimentară sănătoasă

Știai că oamenii de știință de la Harvard University au descoperit că persoanele care consumă fructe de cel puțin de 3 ori pe săptămână îmbătrânesc mult mai lent decât cele care nu consumă fructe aproape deloc? Sau că revista Neurology a constatat că persoanele ale căror diete sunt bazate pe fructe, legume și cereale integrale își mențin vigoarea pentru mai multă vreme decât cele care consumă frecvent carne roșie și alimente procesate?

De foarte multe ori, problemele cu care ne confruntăm pot fi rezolvate, în timp, dacă adoptăm o dietă alimentară sănătoasă. Acest lucru presupune să renunțăm la produsele procesate și să ne orientăm către produse ecologice, în special către fructe și legume proaspete și alimente cu un conținut bogat în fibre.

Fă 30 de minute de mișcare, cel puțin 5 zile pe săptămână

Dintr-un studiu efectuat de către cercetătorii de la University of British Columbia, reiese că exercițiile aerobice ușoare normalizează circulația sângelui și, prin urmare, au capacitatea de îmbunătăți memoria, chiar și în cazul persoanelor care au probleme de acest fel.

Exercițiile fizice te ajută să te eliberezi de stres, depresie, să-ți îmbunătățești starea de spirit și să-ți recapeți energia, pe lângă numeroasele beneficii pe care le aduc organismului, având în vedere faptul că sedentarismul este principalul factor declanșator al obezității, precum și al altor afecțiuni cronice.

Asigură-te că dormi suficient și că ai parte de o odihnă corespunzătoare

Studiile arată că somnul neîntrerupt este cel mai eficient. În funcție de efortul depus și de nevoile organismului, adulții pot avea nevoie de 6-9 ore de somn pentru a se reface, în timp ce copiii pot avea nevoie chiar și de 10-11 ore. În cazul persoanelor care nu pot dormi suficient noaptea, chiar și un somn scurt, de aproximativ 20-30 de minute, în timpul zilei, poate face minuni.

Somnul de calitate, într-o cameră complet întunecată, aerisită, în condiții normale de umiditate, fără întreruperi și gălăgie, contribuie la menținerea sănătății mintale, îmbunătățește memoria, stimulează imunitatea, previne obezitatea, diabetul și riscul de boli de inimă, printre altele.

Evită situațiile stresante, pe cât posibil

Învață să spui ”nu”. Evită persoanele și situațiile stresante și nu te feri să scurtezi conversațiile neplăcute sau să pleci de la întâlniri sau evenimente, atunci când nu te simți în largul tău.

Încearcă să-ți schimbi comportamentul și nu mai face compromisuri. Desigur, nu vei putea să controlezi totul, așa că limitează-te numai la lucrurile care te privesc. Nu te încărca cu preocupările și problemele altora și, dacă simți nevoia, vorbește cu un duhovnic sau cu un psihoterapeut. Și, nu în ultimul rând, fă-ți timp pentru relaxare, încearcă lucruri noi și fă, din când în când, un „digital detox”.

Ia suplimente nutritive care răspund nevoilor organismului persoanelor active

Stresul, alimentația dezechilibrată, precum și odihna insuficientă, pot avea efecte negative asupra organismului: lipsă de energie, oboseală, extenuare, scăderea puterii de concentrare și a capacității de memorare. De obicei, în astfel de situații, organismul nostru are nevoie de o concentrație mai mare de nutrienți.

Datorită combinației sale unice de ingrediente, ApiMag reprezintă cea mai complexă formulă de Magneziu și Vitamina B6, îmbunătățită cu Lăptișor de matcă și Vitamina C, pentru susținerea organismului persoanelor active, cu un stil de viață care implică eforturi fizice și mentale frecvente.

Îți dorești o minte sănătoasă, un organism tonic, energizat și complet revitalizat?

ApiMag contribuie în mod eficient la îmbunătățirea funcției cognitive, la reducerea oboselii și a extenuării, precum și la creșterea rezistenței organismului la factorii de stres, pentru ca tu să-ți îndeplinești toate obiectivele zilnice. Suplimentul alimentar se găsește în farmaciile din toată țara sau poate fi comandat online, la un preț special.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”