Nucile ne apara de cancerul mamar?

Datorita acizilor grasi Omega 3, antioxidantilor si fitosterolului, nucile ar putea constitui arme redutabile pentru femei in lupta cu cancerul mamar.
  • Publicat:
Nucile ne apara de cancerul mamar?
Nucile ne apara de cancerul mamar?

Datorita acizilor grasi Omega 3, antioxidantilor si fitosterolului, nucile ar putea constitui arme redutabile pentru femei in lupta cu cancerul mamar, raporteaza Asociatia americana a cercetarilor in domeniul cancerului.

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie in urma unor experiemente de laborator efectuate pe soareci avand tumori maligne.

Dupa ce au hranit zilnic o parte dintre micile vietuitoare cu nuci, s-a observat o regresie a celulelor canceroase, micsorarea tumorilor sau chiar disparitia acestora.

Studii ulterioare au demonstrat ca dietele bogate in nuci cresc nivelul acizilor grasi Omega 3 in organism, fapt ce inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase.

Iar oamenii de stiinta atrag atentia ca efectele benefice nu se datoreaza doar acizilor grasi, ci si altor componente ale nucilor, cum ar fi antioxidantii sau fitosterolul (compus organic cu rol important in metabolism).

Citeste si Dubla mastectomie la doar 19 ani!
               
Viata e roz?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
CSID: O alunita pe obraz
CSID: O alunita pe obraz
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”