Migrenele cresc riscul de accident cerebral

articol
  • Publicat:
Migrenele cresc riscul de accident cerebral
Migrenele cresc riscul de accident cerebral

Femeile care au migrene cel putin o data pe saptamana prezinta de trei ori mai multe riscuri de a suferi un accident cerebral si/sau cardiac fata de cele care nu au acest sindrom neurologic, se arata intr-un studiu american prezentat la conferinta anuala a Academiei americane de neurologie din Chicago.

La studiul realizat de cercetatorii americani au participat 27.798 de femei, care lucrau in domeniul sanatatii publice, cu varsta minima de 45 de ani. Pe parcursul celor 12 ani de monitorizare, cercetatorii au inregistrat 706 accidente cerebrale, 305 cazuri de infarct si 310 accidente ischemice. In studiu se arata ca si in conditiile in care femeile sufera de migrene mai rar decat o data pe luna, riscul de accident cardiac sau cerebral creste de 1,5 ori.

Migrena se manifesta prin dureri de cap, cu o durata intre 4 si 72 de ore, cu caracter pulsatil, de intensitate moderata sau severa, care se amplifica la efort fizic, asociate cu greturi, vome, fonofobie si fotofobie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân