Mersul descult: beneficii

Mersul pe jos este o adevarata reflexoterapie, iar mersul descult poate avea numeroase beneficii, daca este facut pe o suprafata precum iarba sau nisipul.
  • Publicat:
Mersul descult: beneficii
Un trend sanatos: mersul descult

Vara asta renunta la incaltaminte! Iata ce ne indeamna cele mai infocate adepte ale barefooting-ului: Kate Moss, Jane Birkin, Uma Thurman. Trendul ce pare sa cuprinda din ce in ce mai multi adepti este intr-adevar de apreciat intrucat aduce numeroase beneficii asupra sanatatii!

Mersul in picioarele goale poate fi ceva imposibil in oras insa nu ezita sa il practici ori de cate ori dai de iarba sau de nisip! Specialistii te asigura ca este cat se poate de sanatos, intrucat te relaxeaza, iti tonifiaza muschii si iti stimuleaza toti centrii nervosi din talpa piciorului.

Mersul desculţ: avantaje

Picioarele tale scapa de constrangerea papucilor, care nu de putine ori le deformeaza, ingreuneaza procesul de locomotie si de circulatie a sangelui.

Mersul pe jos le permite astfel sa se miste cat se poate de natural, fapt deosebit de important, avand in vedere ca picioarele si gleznele au in total 26 de oase, 33 de articulatii, peste 100 de muschi, tendoane si ligamente si o adevarata retea de vase sanguine, nervi, piele si tesuturi moi.

Incaltamintea neadecvata iti poate crea numeroase probleme precum bataturi, unghii incarnate, infectii fungice. In schimb, mersul descult te fereste de toate acestea.

Iar eventualele probleme care ar putea aparea – intepaturi, taieturi, cauzate la neatentie, sunt mai putine ca numar si mai inofensive decat cele mai sus amintite.

In plus, nu intotdeauna incaltamintea ne protejeaza. De cele mai multe ori, din cauza slabei calitati, acestea ne fac mai mult rau decat bine.

Gandeste-te la mediul umed din papuci, mai ales in timpul verii, care atrage praf si zeci de microbi la  picioarele tale.

Nu in ultimul rand, mersul pe jos este o adevarata reflexoterapie. Denivelarile pamantului pe care il calcam ne fac un adevarat masaj, ale carui virturi se rasfrang si la nivelul organelor cu care talpa are legatura.

Asa ca, ce mai astepti? Fa-ti valiza si pleaca in vacanta… desculta! Ai totusi atentie pe unde calci!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Vreau sa cresc in inaltime!
Vreau sa cresc in inaltime!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân