Medicament nou in lupta cu cancerul ovarian

Femeile care au fost diagnosticate cu cancer ovarian pot avea copii daca recurg la colectarea ovulelor inaintea tratamentului pentru acesta.
  • Publicat:
Medicament nou in lupta cu cancerul ovarian
Medicament nou in lupta cu cancerul ovarian

Un medicament care este inca in teste da semne ca ar reusi sa invinga cancerul ovarian prin inhibarea formarii unor noi vase de sange. S-au laudat cu el inventatorii la Congresul Mondial de Oncologie. Inainte, l-au testat pe 35 de paciente cu cancer ovarian recurent.

Fiecare a primit cam 800 mg din medicament zilnic, iar prima urmare a fost o scadere in sange a nivelului proteinei CA-125 – un marker biologic folosit pentru prezicerea recidivei tumorilor si raspunsului la chimioterapie. Doctoria da sperante, dar mai are nevoie de teste.

Trecand la sansele de fertilitate dupa un astfel de chin, cercetatorii au descoperit ca este posibila o stimulare ovariana a femeii ca sa produca ovule pentru colectare inclusiv in faza finala a ciclului menstrual. In prezent, femeile care sunt diagnosticate cu cancer ovarian pot opta ca ovulele sa le fie colectate si inghetate pentru a putea avea copii dupa ce termina tratamentul pentru cancer.

Iar in acest moment, se incepe stimularea ovariana numai la inceputul ciclului menstrual (din ziua in care apare sangerarea). Astfel, daca diagnosticul de cancer este dat in orice alt moment al ciclului, femeia poate astepta si pana la 6 saptamani pana ca ovulele sa-i poata fi colectate dupa stimulare ovariana.

Dar pentru multe femei o luna si jumatate este o asteptare prea mare pana la inceperea tratamentului anticancer. Acum lucrurile par ca se vor schimba. 

Adrese de internet utile:
http://www.wcn.org – pagina de internet a „Women’s Cancer Network”
http://www.womenscancercenter.com
http://www.sciencedaily.com – aici puteti gasi cele mai noi studii si descoperiri in domeniul cancerului – sectiunea „Health”.

Controalele regulate salveaza viata!

– 3% dintre cazurile de cancer la femei ii revin celui ovarian.

– Aproape 20.180 de femei vor primi vestea ca au cancer ovarian an de an in State (o statistica din 2006).

– Potrivit statisticilor, 80% dintre femeile cu cancer ovarian sunt diagnosticate intr-un stadiu avansat, iar 70% dintre aceste femei mor.

Citeste si Ovarul polichistic
                   Viata e roz?

Urmărește CSID.ro pe Google News
CSID: Infectii vaginale la 6 ani?
CSID: Infectii vaginale la 6 ani?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”