Lentile de contact în locul ochelarilor: care sunt avantajele

Lentilele de contact vin la pachet cu numeroase avantaje. Află care sunt acestea!
  • Publicat:
Lentile de contact în locul ochelarilor: care sunt avantajele
FOTO: 123rf.com / Lentile de contact în locul ochelarilor: care sunt avantajele

Alegerea lentilelor de contact diferă între utilizatori: unii sunt implicaţi în activităţi sportive şi nu vor să aibă grija ochelarilor sau curăţarea continuă a acestora, alţii sunt preocupaţi să aibă vederea periferică şi să nu întâmpine obstacole atunci când conduc, dar cei mai mulţi vor să renunţe la ochelari pentru factorul estetic, acest motiv fiind cel mai întâlnit în cazul celor care optează pentru lentile. În timp ce, desigur, prezintă şi câteva riscuri, o mulţime de oameni se descurcă favorabil cu lentilele de contact în locul ochelarilor de vedere.

Nu se sparg

Cu toate că putem deteriora lentilele de contact atunci când le zgâriem în cadrul unei rutine neglijente sau hotărâm să le aruncăm, acestea nu sunt la fel de fragile precum ochelarii. Constanta preocupare cu privire la ochelari şi protejarea acestora de orice impact neprevăzut creează neplăceri şi un stres continuu de care putem scăpa atunci când optăm pentru lentile.

Nu se aburesc

Trecerea bruscă într-o încăpere încălzită sau într-un spaţiu unde diferenţa de temperatura este semnificativă duce la aburirea ochelarilor de vedere. Acest lucru nu poate fi spus şi în cazul lentilelor de contact unde purtătorii sunt feriţi de acest disconfort.                      

Oferă vedere periferică clară

Prin aplicarea direct pe ochi a lentilelor de contact, utilizatorii vor avea avantajul unui câmp vizual extins la maximum. Astfel, în comparaţie cu ochelarii, care oferă o vedere periferică slabă, lentilele de contact clarifica problema câmpului vizual restrâns.

Sunt potrivite pentru activităţi sportive

În antrenamente, dar şi în competiţii importante lentilele de contact sunt alegerea celor mai mulţi sportivi. De asemenea, pentru o mai mare uşurinţă atunci când ne aflăm în mişcare, lentilele pot fi alese atunci când mergem la sală.

Sunt bune pentru şoferi

Problema reflexiei luminii nu apare atunci când alegem să purtăm lentile  de contact. Acest avantaj îi ajută în special pe şoferi atunci când conduc pe timp de noapte şi se întâmplă să li se reflecte un far puternic din sensul opus, iar ei trebuie să continue în siguranţă traseul.

Sunt invizibile

Look-ul şi aspectul fizic sunt un factor important în linia de muncă a multor purtători de ochelari. Ei pot alege cu încredere lentilele de contact şi nimeni nu le va putea observa, acestea fiind un dispozitiv medical discret şi cu aspect natural.

Sunt prietenoase tenului sensibil

Atunci când ne luptăm cu un ten sensibil, lentilele de contact sunt soluţia potrivită. Mai mult, rama ochelarilor nu va mai provoacă zone roşii sau iritaţii care pot duce la apariţia unor semne inestetice.

Oricare este motivul pentru care nu ne dorim sau nu putem purta ochelari de vedere, lentilele de contact pot fi soluţia potrivită.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Polifagia: ce este şi ce o determină
Polifagia: ce este şi ce o determină
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”