Iti afecteaza ceea ce porti sanatatea?

Cand vine vorba despre propria sanatate, nu acordam prea multa atentie hainelor si accesoriilor pe care le purtam. Dar poate ca ar trebui sa o facem. De obicei, femeile renunta la comoditate in favoarea look-ului: pantaloni atat de stramti incat abia te
  • Publicat:
Iti afecteaza ceea ce porti sanatatea?
Iti afecteaza ceea ce porti sanatatea?

Sutiene nepotrivite
Cand se potrivesc bine, sutienele ofera un suport confortabil. Dar daca sunt alse gresit dimensiunile, forma sau materialul, fac mai mult rau decat bine. Indiferent daca este mai mare sau mai mic, sutienul iti poate provoca dureri de umeri si de gat, deseori afectandu-ti postura. In afara de asta, iti lasa urme rosii, inestetice, mai ales daca este o dimensiune mai mica decat ar trebui. Cu timpul, purtarea sutienelor nepotrivite iti poate afecta si sanatatea sanilor.

Solutia:
Afla care este masura pe care trebuie sa o porti. Evita sutienele care au materiale sintetice pe partea care intra in contact cu pielea.

Tocurile inalte, pantofii incomozi
Pantofii cu tocul inalt, cu varfurile ascutite sau cu talpa groasa iti plac la nebunie. Cu cat mai eleganti, cu atat mai bine. Faci orice ca sa arati bine, chiar daca asta inseamna ca picioarele tale sa treaca prin chinuri aproape insuportabile. Basicile, bataturile si infectii ale unghiilor sunt numai cateva dintre afectiunile produse de incaltamintea nepotrivita. Pantofii cu un numar mai mic iti pot provoca dureri si cu timpul iti pot deforma piciorul, iar tocurile inalte iti afecteaza coloana vertebrala. Cu cat porti incaltaminte neadecvata mai mult timp, cu atat problemele vor fi mai grave.

Solutia:
Cumpara-ti mai multe perechi de pantofi comozi si foloseste pantofii incomozi, dar care iti plac la nebunie, cat mai rar posibil. Probeaza seara pantofii pe care vrei sa ii cumperi, pentru ca spre sfarsitul zilei picioarele se umfla.

Pantalonii stramti
Pantalonii stramti poate ca arata foarte bine pe tine, dar impreuna cu lenjeria intima din nylon, sporesc riscurile aparitiei ciupercilor si infectiilor vaginale, in special daca ii porti des. Si asta datorita faptului ca ciuperci precum Candida albicans se inmultesc in medii calde, intunecoase si umede. Hainele stramte impiedica circulatia adecvata a sangelui si determina aparitia unor afectiuni la nivelul pielii si tesuturilor musculare.

Solutia
Renunta la lenjeria intima din nylon in favoare celei din bumbac. Poarta pantalonii stramti cu moderatie.

Ochelarii de soare fara protectie UV
Ochelarii de soare sunt accesorii destul de populare, dar daca nu au protectie UV, ochii tai pot fi supusi razelor ultraviolete nocive. Aceste raze sunt absorbite de suprafata corneei, putand sa ajunga la retina. Expunerea pe termen lung produce daune ireversibile si cresc riscurile aparitiei cataractei sau a altor probleme ale ochilor.

Solutia:
Cumpara numai ochelari de soare care iti ofera protectie impotriva razelor UV. Nu ii cumpara din locuri care nu prezinta incredere.

Tanga
Acest tip de lenjerie intima elimina acea dunga inestetica vizibila in cazul altor tipuri de lenjerie, dar pot fi incomozi daca ii porti timp indelungat. Sporesc riscurile transmiterii bacteriilor dinspre anus catre vagin, provocand astfel unele infectii vaginale.

Solutia:
Daca nu poti renunta definitiv la tanga, poarta-i cu moderatie sau numai cand te imbraci cu fuste scurte sau pantaloni stramti. Investeste in lenjerie intima care sa nu iti puna sanatatea in pericol.

Articol exclusiv online
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Migrene chinuitoare?
Migrene chinuitoare?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”