Health news

Consumul zilnic de suc de mere proaspat poate preveni dezvoltarea astmului la copii, in timp ce merele mâncate intregi nu au acelasi efect, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori britanici. Copiii care consuma zilnic cel putin un pahar de suc de mere prezinta cu 50% mai putine probabilitati de a se imbolnavi de astm.
Health news
Health news

Consumul zilnic de suc de mere proaspat poate preveni dezvoltarea astmului la copii, in timp ce merele mâncate intregi nu au acelasi efect, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori britanici. Copiii care consuma zilnic cel putin un pahar de suc de mere prezinta cu 50% mai putine probabilitati de a se imbolnavi de astm.

Potrivit aceluiasi studiu, copiii care consuma zilnic cel putin o banana prezinta cu 33% mai putine riscuri de a se imbolnavi de astm. Expertii au hotarât sa faca acest studiu dupa ce au ajuns la concluzia ca epidemia de astm din tarile dezvoltate poate fi asociata cu trecerea de la alimentatia bogata in fructe si legume proaspete la cea de tip fast-food.

Sarea in bucate si ulcerul
Persoanele care consuma sare in exces prezinta mai multe riscuri de a se imbolnavi de ulcer, potrivit unui studiu realizat in SUA. Sarea, care este acuzata de cresterea riscurilor de producere a unui infarct, hraneste bacteria care provoaca majoritatea ulcerelor stomacale, Helicobacter Pylori. Studii anterioare au scos la iveala faptul ca excesul de sare contribuie la cresterea riscului de accidente cerebrale, cancer la stomac, osteoporoza si probleme ale rinichilor. Medicii spun ca anual ar putea fi salvate, in medie, 35.000 de vieti daca oamenii ar limita consumul zilnic de sare la 6 grame.

Pericolul din pahar
Unele sucuri provoaca distrugeri la nivel celular. Cele mai recente studii indica faptul ca E211, cunoscut sub denumirea de benzoat de sodiu, prezent in compozitia unor bauturi racoritoare, poate produce modificari semnificative in ADN-ul uman. Recent a iesit la iveala faptul ca mai multi coloranti alimentari si conservanti utilizati pe scara larga in industria alimentara pot provoca tulburari de comportament la copii, precum hiperactivitatea, lipsa de concentrare, stari de furie si alergii. Printre acestia se numara tartrazina (E102), rosu alimentar (E124), galben auriu (E110), azorubina (E122), galben de quinoleina (E104) si rosu alura (E129). Conservantul testat a fost benzoatul de sodiu (E211), care se gaseste in multe dulciuri, bauturi si in alimentele procesate.

 

Tags:
Ce se intampla, doctore?
Ce se intampla, doctore?