Gata cu fumurile!

Romania ocupa locul 1 in Europa in perspectiva intentiei de renuntare la fumat si locul 2, ca numar de fumatori: 34.7% din populatie fumeaza.
  • Publicat:
Gata cu fumurile!
Gata cu fumurile!

Romania ocupa locul 1 in Europa in perspectiva intentiei de renuntare la fumat si locul 2, ca numar de fumatori: 34.7% din populatie fumeaza. Renuntarea la fumat prin puterea propriei vointe poate fi o actiune solicitanta, atat din cauza reducerii cantitatii de nicotina, cat si a greutatii de a renunta la gestul de a fuma, ori a tentatiei provocate de persoanele care fumeaza in preajma.

In prezent, pe piata exista o gama variata de produse marca NICORETTE (guma medicamentoasa masticabila si plasturi transdermici), astfel incat fiecare persoana sa aleaga metoda potrivita pentru a renunta la fumat. Iar aici este de mentionat tratamentul de substitutie nicotinica (TSN), care este de doua ori mai eficient decat simpla vointa.

Fumatul este principalul factor vinovat de aparitia cancerului si a bolilor de inima. In aceste conditii, beneficiile interzicerii fumatului sunt evidente – nu doar pentru fumatori, ci si pentru persoanele afectate de fumatul pasiv, printre acestea un loc important ocupandu-l copiii. Studiile arata faptul ca obiceiul de a fuma este fatal pentru aproximativ jumatate dintre fumatori. Totodata, riscul nefumatorilor expusi la fumatul pasiv de a se imbolnavi de cancer la plamani creste cu 20-30%. 

Ce este tratamentul de substitutie nicotinica (TSN)?

Tratamentul de substitutie nicotinica presupune furnizarea catre organism a unor cantitati mici de nicotina, pe care fumatorii le obtin in mod normal prin intermdiul unei tigari, cantitate care ajuta fumatorul sa faca fata simptomelor de sevraj fiziologic. TSN a beneficiat de numeroase cercetari, fiind folosit in tratarea a milioane de fumatori in ultimii 30 de ani.

Citeste si 6 motive solide sa renunti la fumat
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”