Fructele de mare cresc riscul de diabet

In vreme ce pestele alb si gras confera protectie impotriva mai multor afectiuni, printre care diabetul de tip II, fructele de mare, desi fac parte tot din categoria vietati subacvatice, ar putea avea exact efectul opus.
Fructele de mare cresc riscul de diabet
Fructele de mare cresc riscul de diabet

In vreme ce pestele alb si
gras confera protectie impotriva mai multor afectiuni, printre care
diabetul de tip II, fructele de mare, desi fac parte tot din
categoria vietati subacvatice, ar putea avea exact efectul
opus.

Oamenii de stiinta britanici au descoperit ca persoanele care
mananca
peste
gras (somon, macrou, scrumbii) sau cu
carnea alba (cod, eglefin, calcan) cel putin o data pe saptamana,
isi reduc riscul de diabet de tip II cu 25%.

De cealalta parte, aceeasi cantitate de fructe de mare consumata
saptamanal, in special creveti, crabi si midii, creste riscul de
boala cu 36%.

Aceasta situatie se mentine chiar si atunci cand sunt indeplinite o
serie de conditii care protejeaza sau dimpotriva favorizeaza

diabetul
: activitate fizica regulata,
obezitate, consum de alcool, respectiv fructe si legume
zilnic.

Care este explicatia. Parerile specialistilor converg catre aceeasi
idee: modul de preparare al specialitatilor marine este de vina
pentru acumularea zaharurilor in sange.

Daca pestele arareori se pregateste in ulei sau unt, fructele de
mare se gatesc, de cele mai multe ori, in cantitati mari de ulei
sau unt si se servesc cu maioneza sau alte sosuri care cresc

nivelul colesterolului
din sange, favorizand
astfel instalarea diabetului.

Totusi, cercetatorii admit ca pentru informatii in plus, care sa
clarifice teoria lor, este nevoie de mai mult studiu.

Citeste si
Carnea de pui, mai grasa decat carnea
rosie?