Flavia Mihăşan: ”Nu cred în iluzia curelor de slăbire”

A crescut în sala de balet, a trăit emoţiile scenei Operei Naţionale. Acum trăieşte emoţiile emisiunilor live.
  • Publicat:

A crescut în sala de balet, a trăit emoţiile scenei Operei Naţionale. Acum trăieşte emoţiile emisiunilor live. Disciplina şi bunele obiceiuri de viaţă sănătoasă deprinse din fragedă copilărie i-au trasat drumul succesului. 

CSÎD: Eşti de mică obişnuită cu sportul şi disciplina. Cum a început povestea ta ca balerină?

Flavia Mihăşan: Povestea mea are un început tare frumos. Eram în clasa a IV-a într-o şcoală generală din cartier. Am fost selecţionată de către o profesoară de balet care preda la liceul de coregrafie „Floria Capsali”. Ţin minte cum am venit veselă acasă şi i-am povestit mamei. Urma să dau o audiţie în toamna respectivă. Vara se apropia de sfârşit, iar eu nu începusem să mă antrenez. Într-o zi, aceeaşi profesoară care mă selecţionase trecea prin parcul din faţa blocului meu. A fost o întâlnire fericită. Mi-a cunoscut părinţii, m-a antrenat, am dat examenul şi am luat. Aşa a început totul.

CSÎD: Cum ţi-a modificat copilăria sportul?

F.M.: Baletul mi-a modificat într-adevăr copilăria şi aveam să descopăr asta mult mai târziu. Aveam un program foarte strict. Ieşeam prima din casă, pe la ora 6.45 dimineaţa, pentru ca la 8.00 începeau studiile de balet, continuam cu orele de cultură generală, iar de la 17.00 aveam repertoriu de balet sau pian. A fost un capitol foarte frumos al vieţii mele. La studiile de balet eram acompaniaţi de o doamnă corepetitoare care cânta Chopin, mergeam foarte des la spectacolele de balet de la Operă. Am trăit într-o lume deosebită.

CSÎD: Cum te motivau părinţii tăi să continui, cum te motivau profesorii, cum te motivezi tu?

F.M.: Ţin minte cum părinţii mei îmi spuneau că aşa cum ei au munca lor, aşa o am şi eu pe a mea. Profesorii erau duri, iar eu nu ştiu, pur şi simplu nu mi-a trecut vreodată prin cap să renunţ. Era drumul meu, singurul.

CSÎD: Ce calităţi trebuie să observi la copilul tău ca să-l îndrepţi către balet/dans?

F.M.: În primul rând, din punct de vedere fizic trebuie să fie armonios. Dacă are ureche muzicală şi multă energie e şi mai bine.

CSÎD: Ai simţit că ţi-au furat ceva baletul, dansul?

F.M.: Mi-a furat jocurile cu copiii din faţa blocului, dar mi-a dat în schimb mult, foarte mult. În timp ce prietenele mele se jucau afară, eu îmi coseam bentiţele la poante sau exersam pique-uri prin sufragerie (zâmbeşte).

CSÎD: Ce ai simţit prima oară când ai urcat pe scena Operei Naţionale?

F.M.: Mi-a fost frică. Ţin minte că primul spectacol pentru care am repetat la operă a fost „Lacul Lebedelor”. Şi acum, dacă închid ochii şi ascult muzica din actul doi, încep să-mi tremure picioarele de emoţii.

CSÎD: Câte de ore de repetiţii necesită un rol principal?

F.M.: Orice rol, oricât de mic, necesită multe ore de repetiţii, iar pentru un rol principal se munceşte luni. Luni de zile pentru a stăpâni perfect tehnica unei variaţii de 5 minute.

 

CSÎD: Ce alimentaţie ai avut în timpul copilăriei?

F.M.: Păi sincer?! Ar fi trebuit să mănânc numai salate, dar aveam o gogoşerie exact lângă poarta şcolii. Să zicem că-i eram destul de cunoscută vânzătoarei. Preferatele mele erau, bineînţeles, gogoşile cu cremă de ciocolată. Lăsând la o parte acest episod, alimentaţia mea era destul de îngrijită, fără prăjeli, sucuri dulci sau prăjituri.

CSÎD: Ai ţinut vreodată cure de slăbire? În ce constau ele?

F.M.: Da, am ţinut cure de slăbire în liceu. Nu cele mai reuşite, trebuie să recunosc. Nici acum nu-mi dau seama cum rezistam. Faimoasa cură de slăbire cu ciorbă de varză. O ştiţi? Nu dă niciun rezultat. Nu mai cred demult în iluzia curelor de slăbire.

CSÎD: Ce îţi oferă televiziunea?

F.M.: Televiziunea îmi oferă o viziune pragmatică şi dinamică asupra vieţii. Învăţ multe lucruri noi. Îmi place ceea ce fac şi mă consider într-adevăr norocoasă că fac parte din echipa emisiunii „Neatza cu Răzvan şi Dani”. Sunt şi ei o parte a familiei mele acum.

CSÎD: Ce simţi că ţi-a luat televiziunea apropos de cariera de balerină?

F.M.: Televiziunea îţi fură din intimitate.

CSÎD: Sunt emoţiile diferite?

F.M.: Da, emoţiile sunt un pic diferite, dar dacă le conştientizezi şi ţi le asumi te pot ajuta.

CSÎD: Ce părere ai de faptul că din ce în ce mai puţini oameni se uită la televizor din cauza calităţii scăzute a emisiunilor?

F.M.: Părerea mea este că oamenii au început să fie mai selectivi şi probabil că acesta este unul dintre motivele pentru care nu se mai uită la televizor ca înainte.

CSÎD: În epoca internetului, de ce ar mai deschide cineva televizorul?

F.M.: Cred că oamenii deschid televizorul ca o consecinţă a unor obiceiuri de consum deja formate. După părerea mea, televiziunea şi internetul vor coexista, ba chiar se vor completa pe alocuri.

CSÎD: Cum arată programul dintr-o zi obişnuită?

F.M.: O zi obişnuită din viaţa mea începe devreme. Mă trezesc la ora 5:45 şi până pe la 11.30 sunt la Neatza. De cele mai multe ori am repetiţii  la „X Factor” sau alte proiecte personale până la 17.00. La ora 22.30 încerc să fiu deja în pijama, sub plapumă. Cam asta fac în timpul săptămânii. Iar în weekend, de cele mai multe ori merg la teatru sau mă văd cu prietenii.

CSÎD: Ce alimentaţie ai în prezent?

F.M.: În alimentaţia mea nu există carne, am renunţat acum 8 ani. În rest, încerc să mănânc echilibrat, să nu exagerez. Şi mai fac un lucru: după ora 18.00. Nu mai mănânc, iar ceaiul verde este nelipsit.

CSÎD: Care este secretul unui abdomen plat?

F.M.: Nu ştiu dacă e neapărat un secret. Repet, cred că e important să mănânci sănătos, fără junk food, ciocolată, îngheţată în mijlocul nopţii sau clătite seara, deşi sunt atât de bune. (râde)

CSÎD: Cât de greu se ajunge la six pacs?

F.M.: Nu ştiu cât de greu se ajunge la six pacs, dar e clar că pe lângă o alimentaţie curată se adaugă şi câteva sute de abdomene măcar de 3 ori pe săptămână. În rest îmi imaginez că sunt o mulţime de variante pentru a avea un abdomen definit, dar toate au în comun o alimentaţie corectă şi multă mişcare.

CSÎD: Ai început de curând să mergi şi la sală. O premieră în viaţa ta de altfel. Cum ţi se pare? Ce programe faci?

F.M.: Da, am început să merg la sală. Este într-adevăr o premieră în viaţa mea, pentru că în decursul anilor, dansul a fost mai mult decât suficient. Trebuie să recunosc că mă aşteptam să mă plictisesc, dar nu, îmi place. Lucrez cu un antrenor de 3 ori pe săptămână. Programele de antrenament sunt stabilite antrenor, eu tac şi fac. 🙂

CSÎD: Cum îţi îngrijeşti pielea?

F.M.: O dată la două luni merg la un tratament facial. Acasă îmi fac măşti de exfoliere sau scrub o dată pe săptămână şi folosesc o cremă hidratantă zilnic.

CSÎD: Cât de des îţi faci analizele de sânge şi controalele medicale?

F.M.: Încerc să fiu atentă la detaliile astea. Îmi fac analizele de sânge şi controalele medicale în fiecare an.

CSÎD: Dă-le cititorilor noştri 10 sfaturi de viaţă sănătoasă pe care le ai învăţat până acum, cu ocazia a 10 ani de revistă.

F.M.: Să dormi cele 7 ore pe noapte; Să nu mânânci după ora 18.00./19.00; 3. Să consumi fructe şi legume; Să bei multă apă; Să faci mişcare zilnic; Să te plimbi în aer liber; Să citeşti; Să dansezi; Să călătoreşti cât mai mult; Să-ţi găseşti o pasiune şi să investeşti în ea.

Fotograf: Mihai Stetcu
Interviu şi fashion stylist: Mădălina Drăgoi
Hair stylist & make-up artist: Georgiana Răduleacu
Vestimentaţie: Adidas, Rebook, Nike – Intersport
Locaţie: Academia de dans Mihai Petre

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân