Family news

articol
  • Publicat:
Family news
Family news

Lotiunile si pudra cosmetica pentru copii, periculoase
Lotiunile, sampoanele si pudra de talc pentru bebelusi pot transmite in organismul copiilor, compusi chimici potential toxici, precum ftalatii, conform unui studiu realizat de Universitatea din Washington. Astfel, bebelusii pe pielea carora mamele aplica produse de acest tip prezinta in urina o concentratie mai mare de ftalati decat sugarii care nu beneficiaza de astfel de „tratamente cosmetice“. Iar ftalatii pot provoca tumori hepatice, potrivit testelor realizate pe cobai in laborator. In 2006, Uniunea Europeana a interzis utilizarea a sase ftalati in compozitia jucariilor zornaitoare pentru bebelusi.

Sarea in bucatele pentru copii
Majoritatea parintilor nu cunosc nivelurile de sare din alimente si nici consecintele excesului de sare in alimentatia copiilor, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat in Marea Britanie. Foarte putine persoane dintre cei 2.000 de participanti stiau ca dulciurile cele mai populare pot contine mai multa sare decat chips-urile de cartofi asociate de obicei cu excesul de sare. Mai putin de 20% dintre respondenti stiau ca un consum excesiv de sare poate favoriza aparitia osteoporozei si a cancerului stomacal si agrava astmul. De asemenea, excesul de sare contribuie la cresterea tensiunii arteriale.

Aviz parintilor fumatori!
Expunerea la fumul de tigara in primele luni de viata creste riscul de dezvoltare a unei alergii in copilarie, ne anunta un studiu suedez. Expertii spun ca tabagismul pasiv creste riscul de maladii respiratorii la copii. Cercetatorii au analizat raspunsurile a peste 4.000 de familii, care au avut de completat o serie de chestionare asupra factorilor de mediu la care au fost expusi copiii lor inainte si dupa nastere si asupra simptomelor alergiilor observate la diferite varste. De asemenea, cercetatorii au realizat, pe 2.600 de copii, cu varsta de patru ani, o testare cu anticorpi IgE. Un nivel ridicat al acestora indica posibilitatea aparitiei unor alergii.

Text: ANDRA NASTASE    Foto: SHUTTERSTOCK

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
My name is Ginseng, Panax ginseng...
My name is Ginseng, Panax ginseng...
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”