Durerile musculare şi suplimentele alimentare

Am observat de câţiva ani că am o durere de picioare, mai exact mă dor muşchii, îmi simt muşchii, mai exact, cel din faţă până la genunchi.
  • Publicat:
Durerile musculare şi suplimentele alimentare

Aşa cum ne-a obişnuit, Oana dă răsunsuri la întrebările venite din partea cititoarelor noastre. Cum gestionăm durerile musculare şi greutatea sub limita normală? Vedeţi mai jos.

Dureri musculare

„Am observat de câţiva ani că am o durere de picioare, mai exact mă dor muşchii, îmi simt muşchii, mai exact, cel din faţă până la genunchi. Durerea nu este permanentă, ea apare mai ales primăvara şi toamna şi pe an ce trece parcă se agravează. La început mă durea când mergeam mai mult, iar acum e suficient să mişc puţin piciorul că deja simt.”

Trebuie să te adresezi unei clinici de flebologie sau afecţiuni cardiovasculare pentru că ar putea fi afectată circulaţia membrelor inferioare, mai ales dacă durerea apare la mers. Nu trebuie să vă speriaţi, dacă nu ţine de specialitatea lor şi durerea are altă sursă, reumatismală sau ortopedică, medicii vă vor solicita o radiografie şi analize sanguine.

Suplimente alimentare

„Am şi eu o întrebare. Am 22 de ani, o fetiţă de 1 an şi 8 luni şi am probleme cu greutatea. Am 172 cm şi 45 kg. Pe timpul sarcinii am mai reuşit să pun 3-4 kg, dar imediat după ce am născut am revenit la greutatea dinainte.

Aşa sunt de când eram mică, dar la analizele din timpul sarcinii mi s-a spus că am lipsă de fier şi am luat un supliment. Am încercat de când eram mică cu siropuri apoi cu vitamine şi multiminerale, cu polen granulat. Am auzit de curând de combinaţia dintre magneziu şi B6. Aţi putea să îmi daţi un sfat? Vă mulţumesc!”

Ar trebui să mergi la o clinică de endocrinologie pentru analize hormonale şi o ecografie tiroidiană, în condiţiile în care mănânci normal şi nu prezinţi alte simptome – digestive, cum ar fi o digestie accelerată, diaree, vărsături. Dacă prezinţi aceste semne, atunci mergi pentru o colonoscopie şi investigaţii privind o posibilă afecţiune la nivel intestial, ce nu permite absorbţia potrivită a nutrienţilor.
 
Citeşte mai multe în ediţia tipărită a revistei Ce se întâmplă, Doctore?

Citeşte şi: Forum CSID: Oana raspunde intrebarilor voastre

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”