Dr. Alice Munteanu Petre: 6 semne ce indică necesitatea unui consult oftalmologic

Ce semne și simptome ar putea să transmită faptul că au intervenit probleme cu vederea și este cazul să mergem la un consult oftalmogic?
  • Publicat:
Dr. Alice Munteanu Petre: 6 semne ce indică necesitatea unui consult oftalmologic
Dr Alice Munteanu, medic primar oftalmolog

Mai mult ca niciodată sănătatea trebuie să fie o prioritate. În pandemie persoanele care petrec multe ore în fața computerului, televizorului, telefonului riscă să suprasolicite vederea. Am întrebat-o pe dr. Alice Munteanu Petre, medic primar oflalmolog care sunt semnele și simptomele ce trebuie să ne trimită la un consult oftalmologic.

CSÎD: Care sunt semnele și simptomele care ne arată că trebuie să ne prezentăm la un consult la medicul oftalmolog?

Dr. Alice Munteanu Petre: Sunt foarte multe semne și simptome care indică necesitatea prezentării la medicul oftalmolog. Am să discut acum despre principalele și cele mai des întâlnite. În primul rând, orice scădere a acuității vizuale (la distanță și/sau de aproape) instalată brusc sau lent ar trebui să ne tragă un semnal de alarmă. Fie că este vorba de un banal viciu de refracție sau de probleme oftalmologice mai grave, acestea ar trebui diagnosticate precoce și tratate.

Ochii roșii, formațiuni apărute pe ochi sau pe pleoape – semne ce trebuie să ne trimită la oftalmolog

CSÎD: Unele persoane se plâng că ochii sunt iritați de la computer…

Dr. Alice Munteanu Petre: De asemenea, orice modificare a aspectului ochilor sau anexelor sale (ochi roșu, iritat, formațiuni apărute pe suprafața oculară sau la nivelul pleoapelor) ar trebui sa fie examinate de către specialist.

Durerea la nivelul ochilor – un alt semn ce trebuie să ne trimită la oftalmolog

CSÎD: Se poate instala durere și la nivel ocular?

Dr. Alice Munteanu Petre: Da. Durerea la nivel ocular sau orbitar poate să fie un prim simptom pentru numeroase afecțiuni oftalmologice (glaucom, uveita etc) sau poate fi simptom al unei afecțiuni neurologice sau ORL – diagnosticul diferențial se face pe baza consulturilor de specialitate.

Ce sunt ”musculițele” ce pot apărea în câmpul vizual

CSÎD: Unele persoane se plâng că au în câmpul vizual ”musculițe”. Ce sunt de fapt?

Dr. Alice Munteanu Petre: Miodezopsiile, amputarea câmpului vizual, “floaterii” sau musculițele – sesizate de mulți pacienți pot fi simptome ale unor afecțiuni oculare severe.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”