Disfuncţia erectilă: 6 cauze

Virilitatea este, cel puţin pentru bărbaţi, o mare dovadă a propriei lor masculinităţi. Tocmai de aceea, un episod de disfuncţie erectilă este privit un coşmar.
  • Publicat:
Disfuncţia erectilă: 6 cauze

Există un număr semnificativ de bărbaţi care se luptă cu disfuncţia erectilă.Deşi este un subiect care nu se abordează cu uşurinţă, este important de ştiut faptul că la baza disfuncţiei erectile pot sta mai multe probleme şi că, de cele mai multe ori, acestea se rezolvă cu uşurinţă!

Depresia

Creierul este o zonă erogenă adesea ignorată. Atracţia sexuală începe de la creier si se desfaşoară către organele genitale. Depresia îţi poate atenua dorinţa şi poate duce la disfuncţie erectilă. În mod ironic, multe dintre medicamentele utilizate pentru a trata depresia pot de asemenea să suprime dorinţa sexuală şi să îngreuneze cu mult obţinerea unei erecţii. De asemenea, depresia este o cauză foarte bine cunoscută pentru întârzierea orgasmului.

Alcoolul

Posibil să te gândeşti că dacă bei câteva păhărele, îţi vei îmbunătăţi imediat starea, dar suprasolicitarea corpului ar putea face mult mai dificil de finalizat actul sexual. Consumul frecvent de alcool poate interfera cu erecţiile, dar efectele sunt de obicei temporare. Vestea bună este că alcoolul moderat – una sau două pahare pe zi – ar putea avea beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscurilor de boli cardiace. Aceste riscuri sunt similare riscurilor de disfuncţie erectilă.

Medicamentele

Medicamentele sunt cunoscute pentru faptul că ar putea afecta cu uşurinţă performanţa ta în dormitor. O listă lungă de medicamente comune poate cauza disfuncţie erectilă, inclusiv anumite medicamente pentru tensiunea arterială, medicamente pentru durere şi antidepresive. Dar nu întrerupe administrarea medicamentelor niciodată fără să discuţi mai întâi cu medicul tău. Ţine cot, mai ales dacă ai fi tentat să consumi aşa ceva, că şi drogurile cum ar fi amfetaminele, cocaina şi marijuana pot provoca de asemenea probleme sexuale la bărbaţi.

Stresul

Nu este uşor să intri în starea de amor atunci când eşti copleşit de responsabilităţi la locul de muncă şi acasă. Stresul îşi poate face efectul asupra multor părţi ale corpului, inclusiv asupra penisului. Încearcă să te relaxezi în mod constant sau să găseşti o practică meditativă care să te ajute, zilnic. Astfel, scăpând de stres, vei fi mai relaxat şi, implicit, mai dornic de a-ţi iubi şi fizic partenera.

Furia

Furia poate face sângele să ţi se urce la cap, dar nu îl poate face să coboare în locul de care ai nevoie atunci când vrei să faci sex. Nu e uşor să te simţi romantic când eşti furios, indiferent dacă furia ta este îndreptată spre partenerul tău sau nu. Furia neexprimată sau furia exprimată incorect poate contribui la problemele de performanţă din dormitor.

Anxietatea

Îngrijorarea legată de performaţa sexuală poate ajunge să dimuneze performanţa în sine, deşi în mod normal nu există probleme de altă natură în pat. Anxietatea pe care o simţi în alte părţi ale vieţii tale se poate revărsa şi în dormitor. Tot ceea ce te îngrijorează te poate face să te temi şi să ajungi în cele din urmă să eviţi intimitatea. Acest lucru poate genera într-un ciclu vicios care pune o presiune asupra vieţii sexuale şi a relaţiei de cuplu.

Kilogramele în plus

Bărbaţii obezi au niveluri mai scăzute ale testosteronului hormonal masculin – un hormon care este important pentru dorinţa sexuală şi pentru producerea unei erecţii. Excesul de greutate este de asemenea legat de tensiunea arterială ridicată şi de întărirea arterelor, care pot reduce fluxul sanguin către penis.

Imaginea de sine

Când nu îţi place ceea ce vezi în oglindă, este uşor să presupui că nici partenerului tău nu îi va plăcea de tine. O imagine de sine negativă te poate face să te îngrijorezi nu numai cu privire la modul în care arăţi, ci şi cu privire la cât de bine te vei pricepe la actul sexual. Sau cum vei arăta în pat alături de partenera ta.

 

Foto: unsplash.com, matheus ferrero

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân