Din dermatologie pentru pielea sensibila

Apa termala Avene are o serie de proprietati care o recomanda pentru folosirea ei in situatiile critice cu care se poate confrunta pielea expusa la diversi factori de risc.
  • Publicat:
Din dermatologie pentru pielea sensibila
Din dermatologie pentru pielea sensibila

Pentru ca suntem in proportie de 70% formati din apa, este evident ca intre tot ceea ce este viu si apa este mai mult decat o dependenta… Tocmai din aceasta cauza trebuie sa ne mentinem sanatatea sau sa o recapatam folosindu-ne de apa care are proprietati miraculoase. Afla cum te poate ajuta apa termala Avène din Franta, cunoscuta pentru calitatile sale extraordinare.

Ai pielea sensibila? Atunci trebuie sa te imprietenesti cu apa termala Avène, una dintre cele mai apreciate ape din lume, ale carei calitati deosebite au fost descoperite inca din 1736. La vremea respectiva, un cal care suferea de o boala de piele s-a vindecat dupa ce s-a scaldat in izvorul termal si a baut apa de aici.

In secolul al XIX-lea, apa termala din statiunea Avène a fost exportata la Chicago pentru tratarea victimelor unui incendiu de proportii, capatand astfel renume mondial, iar in 1975, Pierre Fabre a construit Centrul Dermatologic de Hidroterapie Avène si a dezvoltat o serie de tratamente pentru afectiuni ale pielii.

Proprietatile exceptionale ale apei se datoreaza compozitiei unice si constante: raport optim calciu/magneziu, pH 7,5 – neutru, continut mineral redus: 207mg/l. Este bogata in saruri de siliciu (14 mg/l) si contine multe elemente rare: Fe, Mn, Zn, Cu. Este bacteriologic pura si se imbuteliaza direct din izvor, apa nevazand lumina zilei.

Principalele afectiuni ale pielii care se trateaza in statiunea Avène sunt dermatita atopica si psoriazisul. Dintre pacientii tratati la Avène in 2007, 40% sufereau de dermatita atopica, 40% de psoriazis, 17,5% de prurit sau alte forme patologice, 2% de cicatrice, 0,50% afectiuni ale gurii si ale limbii.

Dupa doar 3 saptamani de tratament, starea pacientilor s-a imbunatatit cu 50%. Pentru a afla mai multe informatii acceseaza www.avenecenter.com.

1. Zilnic
Dupa epilat dupa ras, in caz de iritatii arsuri solare, in calatorii pentru a fixa machiajul, dupa demachiere, dupa sport, in timpul verii, pentru racorire.

2. Dermatologic
Cicatrici, iritatii ale pleoapelor, dupa interventii chirurgicale, dupa tratamente dermatologice iritante.

3. Patologii tratate cu apa termala
Dermatita atopica a copilului (incepand cu varsta de 3-4 luni) si a adultului, eczeme sub diferite forme psoriazisul, arsurile si cicatricile datorate acestora, prurit si stari cronice asociate cu prurit ictioze, lichenul plan bucal, stomatite.

Citeste si Apa termala de la Herculane face minuni pentru piele!
                  Frumusete prin sanatate

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Cosmeticele  la analize...
Cosmeticele la analize...
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”