Dansul te mentine in forma

Dansul achilibreaza mintea si trupul, imbunatateste tonusul muscular si iti ofera o stare de bine generala.
  • Publicat:
Dansul te mentine in forma
Dansul te mentine in forma

Sa dansam?
Nu trebuie sa te astepti la performante demne de un dansator profesionist. Este suficient sa dansezi exact atat cat sa te simti bine si sa arzi caloriile in mod folositor. In plus, trupul tau se va modela armonios, si in felul acesta, in scurt timp, vei ajunge sa iti iubesti din nou silueta. Dansul reprezinta maniera perfecta de a face miscare indiferent de varsta, sex ori aspect fizic. In functie de felul in care fiecare persoana arata, antrenamentul poate fi adaptat, astfel incat oricine sa se poata adapta. Dansul este util nu doar pentru tineri, atunci cand merg la discoteca sau la petreceri, ci si pentru cei mai in varsta, pentru ca nu solicita un efort la fel de mare ca antrenamentul la sala sau aerobicul.

Este dansul o forma de miscare?
Nu este greu de observat ca aproape toti dansatorii profesionisti au siluete de invidiat. Se pare ca, intr-adevar, dansul modeleaza trupul. In ce fel? Ei bine, difera de la individ la individ, in functie de nivelul antrenamentului si de tipul de dansuri pe care le practica. Intensitatea miscarilor nu este cruciala, mai ales ca ceea ce conteaza este cresterea ratei batailor de inima. Atunci cand se intampla asta, dansul poate fi considerat o forma de miscare fizica. In plus, acesta este o maniera ideala de a tine greutatea sub control si de a asigura o buna functionare a oaselor. Desi dansul este o maniera foarte buna de antrenament al musculaturii, este bine sa consulti medicul inainte de a te apuca sa il prctici, mai ales daca stii ca suferi de vreo afectiune cronica sau nu.

Caloriile la control!
Vrei sa stii cate calorii vei arde? Ei bine, afla ca acest lucru depinde foarte mult de particularitatile organismului tau si de maniera in care dansezi, precum si de stilul pe care il adopti. Dansul este o activitate moderata. Conform dispozitiilor de specialitate, un adult sanatos are nevoie de 30-60 de minute de miscare antrenament moderat pana la viguros zilnic. Daca reusesti sa alegi o forma de miscare capabila sa imbine utilul cu placutul, te poti considera norocos. In acest sens, dansul poate fi o alegere foarte inspirata.

Actiunea asupra muschilor
Cei care practica dansul de putin timp, ar putea ajunge sa resimta unii muschi pe care nici macar nu stiau ca ii au. Este adevarat ca unele tipuri de dans solicita anumite grupe musculare mai mult decat altele, insa orice stil ati alege, puteti fi siguri ca rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Actiunea asupra inimii
Ce obicei, mainile si picioarele sunt cele mai implicate in antrenamentul de dans, insa fara o activitate cardiovasculara corespunzatoare nimic nu ar fi posibil. Ritmul impus de miscarile sustinute ale trupului imbunatateste circulatia sangelui, mai ales pe cea periferica, marind tonusul general.

Actiunea asupra creierului
Cum influenteaza dansul tonusul cerebral? Pe 3 cai:

* circulatia sangelui de la nivelul creierului se intensifica, gratie exercitiului fizic
* stresul, depresia si singuratatea se diminueaza, datorita interactiunii sociale cu partenerii de dans
* contribuie la stimularea mentala (memorarea pasilor, interactiunea cu partenerul)

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Alimentele organice
Alimentele organice
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”