Dai din picioare atunci când stai aşezat sau dormi?

Persoanele cu sindromul picioarelor neliniştite îşi mişcă picioarele constant, chiar şi atunci când stau aşezaţi, notează Descoperă.
  • Publicat:
Dai din picioare atunci când stai aşezat sau dormi?

Persoanele cu sindromul picioarelor neliniştite îşi mişcă picioarele constant, chiar şi atunci când stau aşezaţi, notează Descoperă

Sindromul picioarelor neliniştite este o afecţiune comună caracterizată prin sentimente de disconfort la nivelul picioarelor, însoţite de nevoia stringentă de a mişca picioarele pentru a calma aceste senzaţii.

Persoanele cu sindromul picioarelor neliniştite îşi mişcă picioarele constant, chiar şi atunci când stau aşezaţi. Percepţii ciudate apar, frecvent, în timpul nopţii şi sunt descrise de către pacienţi ca fiind o senzaţie de mâncărime, pulsaţie, furnicături şi înţepături sau un sentiment înfiorător.

Aceste senzaţii se pot agrava când persoana se relaxează, indiferent dacă este aşezată sau culcată. Sindromul picioarelor neliniştite afectează atât bărbaţii cât şi femeile de orice vârstă.

Cauza nu este cunoscută, dar se crede că ar avea o legătură genetică, fiindcă mulţi pacienţi care se confruntă cu sindromul picioarelor neliniştite au rude care au trăit, de asemenea, aceleaşi senzaţii. Sindromul picioarelor neliniştite a fost asociat cu unele afecţiuni medicale, inclusiv boala Parkinson, diabet zaharat şi neuropatie periferică.

Aceste senzaţii apar, de asemenea, şi la cei cu deficit de fier sau insuficienţă renală severă. Unele femei au sindromul picioarelor neliniştite în timpul sarcinii.

Află care ar putea fi cauzele sindromului picioarelor neliniştite!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Gravidele îşi pierd dinţii?
Gravidele îşi pierd dinţii?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”