Cum il convingi sa mearga la doctor?

Una dintre cele mai jenante probleme pentru care barbati ocolesc vizita la un doctor este impotenta.
  • Publicat:
Cum il convingi sa mearga la doctor?
Cum il convingi sa mearga la doctor?

Barbatii vin greu la medic, o spun statisticile, iar primul motiv pentru care evita sa ajunga intr-un cabinet de specialitate este… jena. Asa ca tot doamnelor si domnisoarelor le revine misiunea sa-si aduca partenerii la consultatie. De ce exista aceasta situatie?

Barbatii nu sunt obisnuiti sa vorbeasca despre problemele lor, asa ca le e greu sa aiba o discutie deschisa 30 de minute, in fata medicului. Rar au un motiv sa mearga regulat la medic, asa cum femeile trebuie sa ajunga la un consult ginecologic.

Daca partenerul are o problema pe care o ignora, incercati sa va puneti in locul lui si sa analizati motivul acestui comportament. Una dintre cele mai jenante probleme pentru barbati este impotenta, insa de cele mai multe ori aceasta este temporara. Solutiile? Mai putin alcool si stres.

Barbatii se sperie de obicei de procedura prin care li se verifica glanda prostata. Insa consultul medicului nu provoaca nici o durere si le poate salva viata, in cazul in care li se descopera la timp o tumoare. Barbatii, ca si femeile, se confrunta cu probleme ale pielii, dar si cu suprapon­derabilitatea.

Cel mai adesea, la nivelul pielii e vorba de infectii. Cat priveste greutatea, e nevoie doar de un regim strict de 3 mese principale pe zi si 2 gustari de fructe.

Daca vreti sa vorbiti cu partenerul eventualitatea unei vizite medicale, alegeti cu grija momentul – nu cand vine de la serviciu. Discutia trebuie sa ajunga firesc la sanatate. Daca e jenat de ceva, ati putea sa-i spuneti ca medicul oricum a mai vazut afectiunea lui la multi alti barbati.

50% dintre barbati nu vor sa auda de un consult medical de rutina inclusiv in tarile occidentale

Citeste si Infertilitatea in cuplu poate fi cauzata de neglijenta barbatilor
                  Despre barbatii romani si alti demoni

 

Foto: SHUTTERSTOCK

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”